Salvatorii de la ISU Galaţi vor avea camere de termoviziune, care îi vor ajuta să localizeze şi să salveze mai repede persoanele aflate în pericol în caz de incendii.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Consiliul Judeţean Galaţi a achiziţionat camere de termoviziune pentru salvatorii de la ISU, extrem de necesare în intervenţiile pentru stingerea incendiilor.

Echipamentele au fost achiziţionate de către Consiliul Judeţean Galaţi, cu fonduri din bugetul propriu. 

“Camerele de termoviziune îi ajută pe pompieri să localizeze şi să salveze mult mai repede victimele aflate în pericol, mai ales când vorbim de încăperi pline de fum. Iar timpul de intervenţie face diferenţa dintre viaţă şi moarte. De asemenea, salvatorii de la ISU pot vedea cu ajutorul acestor camere cu termoviziune unde este focarul incendiului, precum şi temperatura din interiorul încăperii, ceea ce însemnă că pompierii pot localiza şi stinge incendiul mult mai repede, reducând astfel şi pagubele. Este pentru prima oară când ISU Galaţi are astfel de camere de termoviziune în dotare, iar una dintre ele a şi fost folosită deja de către pompierii gălăţeni”, a declarat Costel Fotea, preşedintele Consiliului Judeţean Galaţi.

Una dintre camere a intrat în dotarea unităţii din municipiul Galaţi, iar cealaltă îi va ajuta pe pompierii din Tecuci.

Valoarea investiţiei este de 42.000 de lei, camerele fiind achiziţionate de la o companie americană, una dintre cele mai mari din domeniu, afirmă reprezentnaţii CJ Galaţi.

În ultimii ani, din fondurile Consiliului Judeţean Galaţi au fost achiziţionate pentru ISU Galaţi două autospeciale, una pentru medicii SMURD şi una pentru transportul materialelor pirotehnice, un snowmobil şi patru şenilate.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.