Salvamont România a transmis, miercuri seară, un avertisment de vreme rea pentru Munţii Bucegi, unde temperatura a ajuns deja sub zero grade, iar vântul bate cu putere. ”Recomandăm evitarea traseelor de creastă a Masivului Bucegi”, au transmis salvamontiştii.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Avertisment de vreme rea pentru următoarele zile în Bucegi. Temperatura a ajuns deja la 0 grade, iar vântul la 35 m/s la rafală. Ceaţă densă este şi ea o mare problema pentru amatorii de drumeţie. Aşadar grijă mare în următoarele 4,5 zile. Recomandăm evitarea traseelor de creastă a Masivului Bucegi”, a transmis, miercuri seară, salvamont România.

Salvamontiştii au povestit că, miercuri, au intervenit pentru a salva o călugăriţă din Timiş care voia să ajungă la Sfinx.

”S-a rătăcit între Babele şi Piatra Arsă. După mai bine de o oră de căutări, femeia a fost găsită în pragul hipotermiei şi a fost transportată de urgenţă la refugiul Baba Mare. Abia după două ore de încălzire femeia a putut fi coborâtă de pe munte”, au mai transmis salvamontiştii.

Meteorologii au transmis o informare de vreme rea, valabilă până sâmbătă.
Sunt anunţate ploi însemnate cantitativ, răcire accentuată a vremii, dar şi ninsori la munte şi rafale de vânt.
 

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.