Ministrul Apărării Naţionale, Angel Tîlvăr, anunţă că în luna martie România va primi un al doilea vânător de mine, necesar în contextul în care este nevoie de acţiuni de deminare a apelor Mării Negre, având în vedere războiul din Ucraina. Un prim vânător de mine a ajuns deja în România, din Marea Britanie.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
”În martie va veni al doilea vânător de mine. Noi am luat două vânătoare de mine din Marea Britanie, unul a ajuns, unul va fi, cred, pe data de 19 (martie – n.r.). (...) Extrem de utile şi pe care le-am obţinut într-un timp scurt pentru că Marea Neagră prezintă provocări inclusiv în ceea ce priveşte deminarea”, a anunţat ministrul Apărării Naţionale, într-un interviu difuzat, marţi seară, de Antena 3.
 
El a precizat că, din punct de vedere politic şi politico-militar, România este ”pe cale de a intra într-un proiect cu Turcia şi Bulgaria”, proiect care va contribui la deminarea şi la combaterea efectelor minelor despre care ministrul a afirmat că ”probabil că vor mai fi prezente pe Marea Neagră”. 
 
Angel Tîlvăr a subliniat că îşi doreşte ca la această iniţiativă să adere şi alte state membre ale Alianţei Nord-Atlantice.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.