România şi Portugalia au semnat, miercuri, un Memorandum de Înţelegere în domeniul Sănătăţii, care vizează schimbul de proceduri cu privire la notificarea imediată a evenimentelor care afectează securitatea sanitară, precum şi privind planurile de urgenţă, în special în ceea ce priveşte pregătirea pentru pandemiile de gripă şi controlul sau eradicarea bolilor infecţioase. De asemenea, s-a stabilit că cele două state vor coopera în dezvoltarea programelor de donare şi transplant de organe.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit unui comunicat de presă transmis, miercuri, de către Ministerul Sănătăţii, ministrul Sorina Pintea a semnat cu omologul său din Republica Portugheză ”Memorandumul de Înţelegere” care are ca scop dezvoltarea colaborării în domeniul sănătăţii dintre cele două state.

Printre prevederile acestui Memorandum se numară schimbul de informaţii şi de bune practici în domeniul sănătăţii, precum şi a modului de administrare al sistemului sanitar.

De asemenea, Memorandumul prevede cooperarea în domeniul resurselor umane şi al dezvoltării sistemelor integrate de îngrijire, cu schimb de experienţă şi bune practici în îmbunătăţirea calităţii tratamentelor medicale în unităţile sanitare.

”Schimbul de informaţii privind supravegherea şi securitatea sănătăţii şi schimbul de proceduri şi bune practici cu privire la notificarea imediată a evenimentelor care afectează securitatea sanitară, precum şi privind planurile de urgenţă, în special în ceea ce priveşte pregătirea pentru pandemiile de gripă şi controlul sau eradicarea bolilor infecţioase, sunt de asemenea, menţionate în documentul semnat. Mai mult, România şi Portugalia vor coopera şi în dezvoltarea programelor de donare şi transplant de organe”, se arată în comunicat.

Potrivit documentului, cei doi miniştri semnatari ai Memorandumului vor stabili un grup de lucru în domeniile de cooperare, care va identifica ariile de interes reciproc în domeniile menţionate în document, după care va elabora şi va monitoriza punerea în aplicare a planurilor de lucru pentru fiecare domeniu de cooperare.

Sorina Pintea face parte din delegaţia premierului Viorica Dăncilă care se află, miercuri şi joi, într-o vizită oficială în Portugalia.

Dăncilă s-a întâlnit cu prim-ministrul portughez, Antonio Costa, convenindu-se asupra elaborării unei foi de parcurs pentru implementarea eficientă a unor proiecte comune de cooperare bilaterală.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.