România va acorda, gratuit, produse şi echipamente medicale - combinezoane, măşti chirurgicale, măşti FFP2 şi FFP3 şi viziere - Ucrainei, conform unei decizii a CNSU. Totodată, s-a aprobat majorarea stocurilor de urgenţă medicală cu produse, materiale şi echipamente sanitare necesare, fiind vorba despre aceleaşi cantităţi.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă (CNSU) a adoptat, joi o hotărâre prin care se aprobă acordarea de asistenţă internaţională, cu titlu gratuit, pentru Ucraina.
 
Astfel, este vorba de 50.000 de combinezoane, 500.000 de măşti chirurgicale, 25.000 de măşti FFP2, 25.000 de măşti FFP3 şi 10.000 de viziere.
 
Conform hotărârii, cantităţile sunt alocate din stocurile de urgenţă medicală, constituite prin grija Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă, în conformitate cu prevederile Ordonanţei de Urgenţă nr. 11 din 2020 privind stocurile de urgenţă medicală, precum şi unele măsuri aferente instituirii carantinei.
 
Totodată, s-a aprobat majorarea stocurilor de urgenţă medicală cu produse, materiale şi echipamente sanitare necesare, fiind vorba despre aceleaşi cantităţi.
 
"Se propune ca, pentru asigurarea fondurilor necesare achiziţionării produselor prevăzute la art. 2, să fie alocate, Ministerului Afacerilor Interne pentru Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă, sumele necesare din Fondul de rezervă bugetară la dispoziţia Guvernului", mai scrie în hotărâre.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.