România a obţinut locul I pe ţări la Olimpiada Balcanică de Matematică pentru Seniori, care a avut loc în Turcia, anunţă Ministerul Educaţiei. Elevii români au câştigat două medalii de aur, trei de argint şi una de bronz.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Veşti minunate primite în această seară! România a obţinut locul I pe ţări la Olimpiada Balcanică de Matematică pentru Seniori, desfăşurată în Antalya, Turcia! Felicitări elevilor din lot, care se întorc acasă cu două medalii de aur, trei de argint şi una de bronz”, a transmis Ministerul Educaţiei, joi seară, într-o postare pe Facebook.

Astfel, David Andrei Anghel, de la Liceul Teoretic Internaţional de Informatică, Bucureşti, a obţinut medalie de aur şi punctaj maxim, Vlad-Titus Spataru de la Liceul Teoretic Internaţional de Informatică, Bucureşti, a luat medalie de aur, în timp ce Andrei Moldovan, Liceul Teoretic Internaţional de Informatică, Bucureşti, Robert Dragomirescu, Liceul Teoretic Internaţional de Informatică, Bucureşti, şi Toma Edward Torac, Liceul Teoretic Internaţional de Informatică, Bucureşti, au primit medalii de argint.

Medalia de bronz a fost obţinută de Andrei Giovani Chiriţă, Colegiul Naţional de Informatică Tudor Vianu, Bucureşti.

Coordonatorii lotului sunt conf. univ. dr. Cătălin Liviu Gherghe, profesor, Facultatea de Matematică a Universităţii Bucureşti, şi profesor Marius Perianu, Colegiul Naţional ”Ion Minulescu”, Slatina

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.