Comisia Europeană a numit-o, miercuri, pe românca Dana Spinant în funcţia de director general al Direcţiei Generale Comunicare (DG COMM). Data efectivă a intrării în vigoare a deciziei urmează a fi stabilită.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit unui comunicat de presă transmis de către Comisia Europeană, DG COMM este responsabilă de comunicarea către mass-media şi public a priorităţilor politice ale Comisiei şi a politicilor UE.

”Acesta ţine Comisia la curent cu evoluţiile politice şi cu tendinţele opiniei publice şi ale mass-media, defineşte şi monitorizează imaginea corporativă a Comisiei, furnizând în acelaşi timp instrumente de comunicare corporativă şi expertiză altor departamente ale Comisiei”, se arată în documentul citat.

Potrivit acestuia, data intrării în vigoare va fi stabilită ulterior.

Cu o vastă experienţă profesională de peste 30 de ani, dintre care aproape 14 ani la Comisie şi 6 ani în diverse funcţii de conducere în domeniul comunicării politice, Dana Spinant ”este extrem de bine calificată pentru noua sa funcţie”.

”Ea a jucat un rol esenţial în elaborarea comunicării politice strategice a Comisiei către mass-media, public şi părţile interesate. În plus, a avut un rol esenţial în dezvoltarea campaniilor de comunicare şi în extinderea comunicării Comisiei prin intermediul reţelelor sociale. Experienţa sa în sectorul comunicării şi al mass-media este subliniată şi de poziţia sa anterioară de purtător de cuvânt şef adjunct al Comisiei Europene”, se mai arată în documentul citat.

Potrivit acestuia, în noua sa calitate, ”ea îşi va valorifica cunoştinţele sale cuprinzătoare privind diverse aspecte ale politicii de comunicare, concentrându-se pe asigurarea unei direcţii strategice şi pe coordonarea proiectelor majore”.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.