Hidrologii avertizează că, până duminică, există riscul producerii de inundaţii pe râuri din şapte bazine hidrografice din judeţele Maramureş, Bistriţa-Năsăud, Satu Mare, Suceava, Neamţ şi Harghita, fiind emise Coduri galben şi portocaliu.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor a actualizat atenţionarea emisă pentru râuri din nordul ţării, astfel că începând de vineri, de la ora 18.00, până sâmbătă, la miezul nopţii, va fi activ Codul portocaliu pe râuri din bazinele hidrografice: Tisa, Vişeu (judeţul Maramureş) şi Someşul Mare (judeţul Bistriţa-Năsăud).

De asemenea, de vineri, de la ora 18.00, până duminică, la ora 12.00, va fi în vigoare Codul galben, pe anumite sectoare de râuri din bazinele hidrografice: Tisa - sectorul în aval de intrarea ȋn ţară, Vişeu, Iza, Lăpuş (judeţul Maramureş), Tur (judeţul Satu Mare), Someşul Mare (judeţul Bistriţa-Năsăud) şi Bistriţa (afluent al Siretului, în judeţele: Suceava, Neamţ şi Harghita).

”În acest context, se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi şi pâraie, viituri rapide pe râurile mici, cu posibile efecte de inundaţii locale şi creşteri de debite şi niveluri. De asemenea, există probabilitatea depăşirii cotelor de apărare pe unele râuri din bazinele hidrografice menţionate”, au transmis hidrologii.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.