Zeci de mii de oameni sunt aşteptaţi în pieţele centrale ale oraşelor la trecerea în Anul Nou, autorităţile locale anunţând spectacole pirotehnice şi concerte susţinute de Andra, Direcţia 5, Cargo, Viţa de Vie, BUG Mafia, Inna, Smiley sau legendara trupă germană Saragossa Band. În Bucureşti, trecerea dintre ani va fi sărbătorită prin deja obişnuitul Revelion la Palatul Parlamentului şi prin petrecerile în aer liber Hit Revelion 2018, în Piaţa George Enescu, unde vor cânta artişti şi trupe precum Andra, Carla's Dreams, Delia, Holograf, Loredana, Voltaj, Marcel Pavel şi Direcţia 5, şi "100 şi La mulţi ani!”, în Parcul Titan, spectacolul fiind prezentat de către organizatori drept un "periplu cultural-artistic prin istoria României din ultimii 100 de ani", care va fi deschis în sunet de tulnice.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
CITEȘTE ȘI Petreceri de Anul Nou în Bucureşti - Hit Revelion 2018, în Piaţa Enescu, "100 şi La mulţi ani!”, în Parcul Titan, şi spectacol cu Ştefan Bănică la Parlament

La Constanţa, peste 10.000 de oameni sunt aşteptaţi să petreacă Revelionul în Piaţa Ovidiu, acolo unde sunt programate concerte susţinute de Viţa de Vie şi Spitalul de Urgenţă, dar şi un spectacol de artificii şi un show de lasere. 

Spectacolul de Revelion este programat să înceapă la ora 22.00, iar prezentatorii Dan Helciug şi Dan Cojocaru vor introduce mai întâi trupa de dans "Street Dance". Zece minute mai târziu, pe scena va urca Tranda. Pe numele său adevărat Costin Trandafir, Tranda este unul dintre artiştii din Constanţa care a reuşit să strângă milioane de vizualizări în online cu videoclipurile sale. El are piese cu Smiley şi Grasu XXL sau Sore şi urmează să lanseze un nou  album - "Nord". La ora 22.45, trupa Viţa de Vie schimbă ritmul către rock alternativ. În Piaţa Ovidiu vor răsuna şi piese precum "Haihui" sau "De-a Dura" – cele mai recente lansate de trupă. Începând cu ora 23.25, Mihail îşi începe evoluţia la Revelionul 2018. Artistul basarabean şcolit şi la Cluj a devenit celebru cu piesa "Mă ucide ea", dar mai nou a lansat melodii şi în limba engleză.

Numărătoarea inversă începe la ora 23.55, odată cu un show de lasere şi proiecţii pe clădirea Muzeului de Istorie şi Arheologie Constanţa. Focul de artificii care debutează la miezul nopţii va fi lansat din parcarea de pe strada Lebedei din Constanţa, iar timp de zece minute spectactorii vor putea urmări un show de lumină şi culoare. După miezul nopţii, pe scena din Piaţa Ovidiu urcă trupa Spitalul de Urgenţă alături de Dan Helciug, aceasta urmând să cânte până în jurul orei 1.00

Organizatorii estimează că peste 10.000 de persoane vor fi prezente la acest eveniment, iar aproximativ o sută de jandarmi din cadrul Grupării Mobile Tomis Constanţa, în cooperare cu lucrători din cadrul IPJ Constanţa, ISU Dobrogea şi agenţi ai firmelor de pază, vor asigura ordinea şi siguranţa publică pe timpul spectacolului din Piaţa Ovidiu.

Traficul auto în zona peninsulară va fi restricţionat de la ora 18.00 până la ora 02.00, de la Poarta 2 (intersecţia strada Termele Romane cu strada Traian), respectiv intersecţia strada Traian cu bulevardul Tomis (statuie Lupoaică), Poarta 3 şi strada Ecaterina Varga cu strada Negru Vodă.

“Pentru asigurarea fluenţei traficului şi pentru evitarea incidentelor ce pot apărea în timpul sosirii şi plecării publicului, spectatorii şi riveranii sunt sfătuiţi să parcheze autoturismele în următoarele zone: Portul Tomis, bulevardul Regina Elisabeta, Poarta 1- Vraja Mării şi în parcarea instanţelor judecătoreşti. De asemenea, căile de acces spre zona de desfăşurare a evenimentului vor fi delimitate cu garduri metalice, iar în aceste zone se va efectua control preventiv corporal şi al bagajelor, împreună cu firma de pază”, se arată într-un comunicat al Grupării Mobile de Jandarmi Tomis.

Primăria Constanţa recomandă constănţenilor care vor lua parte la evenimentele organizate în zona centrală a oraşului să folosească mijloacele de transport în comun, mijloacele de transport alternative ori să aleagă deplasarea pietonală, în acest fel evitându-se blocajele auto în zona centrală a oraşului.

La Buzău, autorităţile au pregătit pentru noaptea de Revelion un concert în Piaţa Daciei. Cap de afiş va fi Andra, care va cânta la miezul nopţii timp de 30 de minute, onorariul său fiind de 20.000 de euro.. 

Spectacolul din Piaţa Daciei va fi prezentat de Cătălin Măruţă, care se va afla pe scenă întreaga seară. El va introduce cântăreţii în scenă şi va ura buzoienilor „La mulţi ani”, în timp ce artificiile vor lumina cerul la miezul celei mai aşteptate nopţi din an.

Revelion în aer liber va fi şi la Slobozia. Autorităţile locale vor organiza un spectacol pe scena amplasată în Piaţa Unirii, pe care vor urca artişti locali, dar şi interpretul de muzică pop Randi. Spectacolul începe la ora 22.00, urmând ca Randi să susţină un recital de la ora 23.00 şi până la miezul nopţii. Trecerea dintre ani va fi marcată la Slobozia printr-un foc de artificii. Primarul oraşului Slobozia, Adrian Mocioniu, spune că anul acesta Revelionul a costat 70.000 de lei.

Primăria Timişoara a pregătit un spectacol artistic, în noaptea dintre ani, care se va desfăşura pe scena amplasată în Piaţa Victoriei, pe platoul din faţa Operei Naţionale Române. Invitaţi sunt Lou Bega, Feli Donose, Alexandra Mitroi şi trupa Cargo.

Potrivit organizatorilor, concertele vor începe de la ora 21.30, iar invitat special este artistul Lou Bega, care a devenit cunoscut datorită piesei ”Mambo no.5”. Pe scenă vor mai urca Feli Donose, Alexandra Mitroi şi trupa Cargo.

Numărătoarea inversă către anul 2018 se va încheia cu un foc de artificii. 

La Arad, mii de oameni sunt aşteptaţi în Piaţa Revoluţiei pentru a sărbători trecerea în 2018, municipalitatea pregătind un spectacol cu tematică retro, în cadrul căruia vor concerta, pe lângă formaţii locale, şi legendara trupă germană Saragossa Band, care a avut succes internaţional în urmă cu 40 de ani. În deschiderea concertului formaţiei vor concerta, de la ora 22.00, artişti locali, precum Claudia Iuga şi Geroge Dancu alături de Q Band sau trupa Fantazia.

Petrecerea va mai cuprinde un show de artificii, care vor fi lansate în momentul trecerii în noul an.

La Alba Iulia, administraţia locală pregăteşte pentru noaptea de Revelion un spectacol pirotehnic special în cadrul căruia focurile de artificii vor fi sincronizate pe muzică, acesta urmând să se desfăşoare în zona istorică a oraşului, însă va fi vizibil din aproape toate cartierele.

Potrivit reprezentanţilor Primăriei Alba Iulia, spectacolul pirotehnic se va numi "Revelion România Epic” şi va fi "piro-muzical”, cu minimum trei puncte de tragere sincronizate, cu efecte simetrice, pe muzică personalizată special pentru acest eveniment.

Costurile spectacolului pirotehnic muzical din noaptea de Revelion nu au fost comunicate încă de reprezentanţii municipalităţii din Alba Iulia. Administraţia locală a alocat însă un buget generos în acest an pentru împodobirea oraşului cu luminiţe de sărbători, care se ridică la aproape 300.000 de euro.

Focuri de artificii, însă de mai mici dimensiuni, sunt pregătite în noaptea de Revelion şi în alte oraşe din Alba, precum Sebeş, Aiud sau Blaj.

La Sibiu, Primăria a pregătit un program artistic pentru cei care vor să petreacă Revelionul în Piaţa Mare a oraşului. Pe scenă vor urca Inna, Smiley, Rita şi trupa sibiană Domino. Spectacolul va începe la ora 21.30 cu un concert susţinut de Rita urmată de Domino. Puţin după ora 23.00 va urca pe scenă Smiley care va încinge atmosfera până înainte de miezul nopţii. 

Trecerea în Anul Nou va fi marcată de un spectacol de artificii însoţit de muzică, iar la 00.15 va urca pe scenă Inna.

Primăria Sibiu a anunţat că bugetul alocat evenimentului este de 775.000 de lei. 

Direcţia 5 şi trupa Maxim sunt printre artiştii care vor cânta de Revelion în municipiul Craiova. Spectacolul va avea loc în dreptul Universităţii, iar din cadrul show-ului nu vor lipsi momentele coregrafice şi focul de artificii. Pe scenă vor urca Direcţia 5, Morris, Dana Torop şi trupa Maxim.

Primăria Slatina organizează, de asemenea, o petrecere de Revelion cu concerte, focuri de artificii şi lasere. Spectacolul va începe de la ora 21.45, pe scena urcând Maximilian. După 45 de minute urmează concertul Lorei, iar de la 23.15 va cânta trupa Bere Gratis, care va concerta până la miezul nopţii, când vor avea loc focuri de artificii şi un spectacol de lasere.

La Iaşi, în noaptea de Revelion vor concerta artistul australian de origine libaneză Faydee, alături de Dya, Mihai Mărgineanu, Ovidiu Lipan Ţăndărică, Rona Hartner şi Fanfara 10 Prăjini, petrecerea urmând să aibă loc în Piaţa Palatului Culturii.

La miezul nopţii este programat tradiţionalul foc de artificii, a cărui durată estimată este de aproximativ 15 minute. În total, vor fi 1.500 de lovituri, care vor ajunge la o înălţime de până la 130 de metri.

Costul evenimentului se ridică la aproximativ 650.000 de lei.

Autorităţile se aşteaptă ca peste 10.000 de ieşeni să petreacă Revelionul în aer liber.

Şi la Piatra Neamţ va fi organizat un spectacol de Revelion, pe platoul de la Curtea Domnească, începând cu ora 22.00, şi vor urca pe scenă Ansamblul folcloric “Floricică de la Munte”,  formaţia Lotus şi Deep Central. La miezul nopţii nu va lipsi tradiţionalul foc de artificii.

De asemenea, la Botoşani va fi organizat Revelionul în stradă. Spectacolul organizat de primărie va începe la ora 21.00, iar timp de mai bine de trei ore pe scenă vor urca mai mulţi artişti, printre care Ami, Fly Project şi Matteo. Municipalitatea a pregătit la miezul nopţii un foc de artificii.

Numeroşi artişti de muzică populară vor concerta la Revelionul organizat de Primăria Suceava în parcarea de la Iulius Mall. Spectacolul va debuta la ora 21.00, când vor urca pe scenă Călin Brăteanu, Adriana Bucevschi, Clara Hurjui şi Alexandru Recolciuc. După jumătate de oră va urma un concert susţinut de Alexandra Ungureanu & Crush. După aceea, timp de aproape două ore mai mulţi artişti printre care Viorica Galan, Gheorghiţă Rotaru, Alina Iosif,  Gabriela Teişanu, Lucica Păltineanu, Nicolae Vieru, Margareta Clipa vor susţine recitaluri. La miezul nopţii este programat un foc de artificii, după care va urma un concert susţinut de Anda Adam.

La Focşani, cap de afiş la Revelionul în stradă va fi, aşa cum a fost şi la ultimele revelioane, o trupă internaţională. Chiar la miezul nopţii, pe scena din Piaţa Unirii din Focşani se va afla trupa La Bouche, în vogă în anii 90. Petrecerea dintre ani e programată să înceapă la Focşani de la ora 19.00 , iar în afara trupei La Bouche vor mai evolua Matilda Pascal Cojocăriţa, Ruby, BUG Mafia, Cătălin Crişan, Capella, Datina, Shift şi Trouble Dance Academy. Noul an va fi întâmpinat cu focuri de artificii şi jocuri de lumini şi lasere. Revelionul din Piaţa Unirii de la Focşani se va încheia în jurul orei 01.00.

La Galaţi, Primăria a alocat peste 165.000 de lei, fără TVA, pentru spectacolele de Revelion care vor include recitaluri ale artiştilor Grasu XXL şi Alex Velea, un moment artistic al unei formaţii de muzică uşoară pop-opera, precum şi un foc de artificii.

Spectacolele în aer liber de Revelion, pentru care Primăria Galaţi a alocat unei firme, în urma unei lictaţii, suma de 165.555 lei fără TVA, vor avea loc pe platoul din faţa Sălii Sportului.

Conform programului, pe 31 decembrie, începând cu ora 22.00, va fi deschiderea spectacolului "Revelion 2018" prin intermediul DJ, iar în intervalul orar 23:00-23:15 va avea loc un moment artistic susţinut de o formaţie de muzică uşoară pop-opera. Ulterior, între  23.15 şi 00.00 va fi un recital al artistului Grasu XXL, în intervalul orar 00:00-00:15 un spectacol pirotehnic, iar între orele 00:15 şi 01.00 un recital susţinut de Alex Velea. Un DJ va închide evenimentul la ora 1.30. 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.