Restricţiile de circulaţie instituite sâmbătă şi duminică, pentru camioane, se vor prelungi cu încă o zi, acestea fiind valabile şi luni. De asemenea, vor fi extinse şi în alte judeţe.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
”Pe lângă restricţiile instituite sâmbătă şi duminică, respectiv 25 - 26.08.2023, în intervalul orar 11:00 – 20:00, acesteea se vor prelungi cu încă o zi (luni – 28.08.2023) în acelaşi interval orar pentru autovehiculele cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 t pe sectoarele de drum naţional, drumuri expres şi autostrăzi din Municipiul Bucureşti şi din judeţele: Călăraşi, Ilfov, Giurgiu, Teleorman, Olt, Dolj, Mehedinţi, Caraş – Severin, Timiş, Arad, Hunedoara, Alba, Sibiu, Braşov, Bihor, Cluj, Mureş, Sălaj Bistriţa Năsăud, Satu Mare, Maramureş, Suceva, Botoşani, Neamţ, Iaşi, Bacău, Vaslui, Vrancea şi Galaţi”, a transmis CNAIR, într-un comunicat de presă, de duminică.
 
Aceste restricţii sunt instituite ca urmare a avertizărilor de caniculă emise de către Administraţia Naţională de Meteorologie, Cod Galben şi Cod Portocaliu – val de căldură în intensificare, caniculă şi disconfort termic accentuat.
 
”Măsura este adoptată pentru protejarea şi conservarea sectoarelor de drum cu îmbrăcăminte bituminoasă, respectiv pentru prevenirea deformaţiilor majore ireversibile (ce implică şi pierderea stabilităţii straturilor rutiere) care pot apărea pe reţeaua rutieră, ca efect al desfăşurării traficului greu în condiţiile climatice de caniculă”, mai precizează CNAIR.
 
Fac excepţie de la restricţii transporturile de persoane, transporturile de animale vii şi de produse perisabile de origine animală şi vegetală, vehiculele care participă la intervenţii în caz de forţă majoră, transporturile funerare, transporturile poştale, transporturile de echipamente de prim ajutor, transporturile pentru distribuire de carburanţi, transporturile de mărfuri sub temperatură controlată, transporturile pentru tractări vehicule avariate, transporturile pentru distribuirea de apă şi hrană în zonele calamitate, transporturile cu vehicule specializate destinate prin construcţie salubrizării, transporturile de apă îmbuteliată, transporturile de produse provenite din exploatări agricole, transporturile militare implicate în exerciţii multinaţionale.
 
De asemenea, pe perioada restricţiilor vor fi exceptate utilajele proprii ale CNAIR, cât şi utilajele închiriate de la firmele cu care CNAIR are contracte de lucrări în derulare.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.