Spitalele din Buzău, Vrancea şi Galaţi restricţionează accesul vizitatorilor în secţii din cauza gripei şi a incidenţei crescute a infecţiilor respiratorii. În secţiile de risc precum neonatologie, ATI, Pediatrie, Chirurgie, accesul vizitatorilor va fi strict interzis.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

La Spitalul Judeţean de Urgenţă Galaţi, conducerea unităţii anunţă că fost restricţionat accesul vizitatorilor. Rudele sau aparţinătorii bolnavilor nu mai au voie să intre în secţiile cu risc ridicat, cum ar fi Neonatologie şi Terapie Intensivă. Şi în celelalte secţii a fost redus programul de vizită, la o singură oră pe zi, între orele 16.00 şi 17.00. Măsurile au fost impuse pentru prevenirea răspândirii virusului gripal.

Şi autorităţile de sănătate publică din Vrancea sunt în gardă odată cu explozia, în ţară, a cazurilor de gripă, viroze respiratorii şi pneumonii. Într-o adresă înaintată către Spitalul Judeţean Focşani, Direcţia de Sănătate Publică Vrancea le cere medicilior şi asistenţilor şefi de secţie să restricţioneze accesul vizitatorilor în secţii, în special în cele de risc. Astfel, în spitalele din Vrancea se va restricţiona accesul vizitatorilor în secţiile şi compartimentele spitalului, în special în cele cu risc precum Hematologie, Pediatrie, ATI, Oncologie.

Nu vor avea voie mai mult de două persoane, iar timpul de vizită va fi de maxim 10-15 minute pentru pacienţii nedeplasabili. Pentru pacienţii deplasabili, vizitele se vor face în sălile de aşteptare.

La Neonatologie, accesul vizitatorilor este interzis. Iar personalul medical cu simptomatologie respiratorie va fi scos temporar din sectorul de activitate.

La Buzău, autorităţile au implementat un nou program şi reguli noi după care se vor desfăşura vizitele în Spitalul Judeţean

. În secţiile unde nu sunt riscuri majore pentru pacienţi, vizitele vor fi limitate ca timp, iar cei care intră în spital vor trebui să poarte echipamement specific.

Pe de altă parte, acolo unde, odată contractată, gripa ar face ravagii putând fi chiar fatală pentru pacienţi, se interzice total accesul celor din afara unităţii spitaliceşti.

Astfel, potrivit medicului epidemiolog Carmen Scântei din DSP Buzău. nu se va mai intra o vreme în secţiile de risc precum maternitate, neonatologie, pediatrie ori ATI.

În judeţul Buzău, în ultimele zile, doi pacienţi au primit diagnosticul de gripă. Este vorba despre un copil de 2 ani din Buzău şi de o adolescentă de 15 ani din Ramnicu Sărat, care era însărcinată la momentul internării. Între timp, adolescenta a născut, bebeluşul murind după mai puţin de 24 de ore. Tânăra a cărei stare de sănătate s-a agravat după naştere a fost transferată la spitalul Marie Curie din Capitală în timp ce copilul de 2 ani are o evoluţie bună.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.