Autorităţile din Galaţi au decis închiderea restaurantelor, a sălilor de jocuri de noroc, dar şi interzicerea manifestările publice, până pe 12 octombrie, în municipiul Galaţi şi în trei comune din judeţ unde rata de infectare depăşeşte 1,5 la mia de locuitori.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit deciziei luate de Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Galaţi, activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfăşoară activităţi de preparare, comercializare şi consum al produselor alimentare şi/sau băuturilor alcoolice şi nealcoolice, de tipul restaurantelor şi cafenelelor, în interiorul clădirilor din municipiul Galaţi, în comunele Cuca, Şendreni şi Vânători, unde incidenţa cumulată a cazurilor în ultimele 14 zile este mai mare de 1,5/1.000 locuitori, se suspendă în perioada 6-12 octombrie, inclusiv.

Este permisă prepararea hranei şi comercializarea produselor alimentare şi băuturilor alcoolice şi nealcoolice care nu se consumă în spaţiile respective.

Activitatea restaurantelor şi a cafenelelor din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau altor unităţi de cazare este permisă doar pentru clienţii cazaţi.

Organizarea şi desfăşurarea activităţii teatrelor sau cinematografelor, instituţiilor de spectacole şi/sau concerte în municipiul Galaţi se suspendă în perioada 6-12 octombrie, inclusiv.

Totodată, se suspendă activitatea cu publicul a operatorilor economici licenţiaţi în domeniul jocurilor de noroc din municipiul Galaţi, din comunele Cuca, Şendreni şi Vânători, în perioada 6-12 octombrie, inclusiv.

Spectacolele, concertele, festivalurile publice şi private sau alte evenimente culturale desfăşurate în aer liber în municipiul Galaţi şi comunele Cuca, Şendreni şi Vânători, unde incidenţa cumulată a cazurilor în ultimele 14 zile este mai mare de 1,5/1000 locuitori, sunt interzise în perioada 6-12 octombrie, inclusiv.

În judeţul Galaţi, organizarea de sărbători religioase este permisă numai cu participarea persoanelor care au domiciliul sau reşedinţa în localitatea unde se desfăşoară activitatea, fără participarea persoanelor/pelerinilor din alte localităţi.

Toate instituţiile publice şi private, precum şi operatorii economici din municipiul Galaţi şi comunele Cuca, Şendreni şi Vânători îşi vor desfăşura activitatea prin organizarea programului de lucru în regim de muncă la domiciliu / telemuncă, iar în cazul în care acest lucru nu este posibil, se recomandă decalarea programului de lucru.

În judeţul Galaţi, s-au înregistrat de la debutul pandemiei 4.480 de persoane confirmate pozitiv, dintre care 3.702 s-au vindecat, iar 181 au decedat. Nouă paturi sunt ocupate la ATI cu pacienţi în stare gravă.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.