La târgul de job-uri "Angajatori de top 2017”, organizat la Sala Palatului din Bucureşti, este mare forfotă. Încă de la intrare, fete şi băieţi, reprezentanţi ai mai multor firme, îi întâmpină pe cei aflaţi în căutarea unui loc de muncă zâmbind, cu pliante şi broşuri sau chiar şi cu cafea. Viitorii angajaţi se plimbă prin labirintul de standuri în căutarea job-ului ideal din domenii diverse: IT, medical, vânzări sau resurse umane. Cea mai mare înghesuială este, însă, la standul Serviciului Român de Informaţii (SRI), unde coada de oameni o depăşeşte pe cea formată la xerox. Deşi pentru a lucra în cadrul SRI trebuie să treci prin mai multe etape şi teste psihologice, candidaţii, proaspăt absolvenţi ai unei facultăţi sau operatori IT, cu experienţă de peste 20 de ani pe piaţa muncii ori cu mai puţină, nu sunt speriaţi şi consideră că oferta de angajare este atractivă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Este prima dată când Serviciul Român de Informaţii participă la un astfel de eveniment. Şi pe noi ne-a surprins interesul oamenilor. Ne dorim să fim mai deschişi către public şi mai transparenţi, de aceea ne-am propus să participăm la un târg de job-uri şi să prezentăm oportunităţile de carieră pe care o persoană le poate accesa la SRI", spune Suzana Neacşa, specialist în resurse umane din cadrul Serviciului Român de Informaţii.

Ea oferă informaţiile pe care potenţialii angajaţi SRI le solicită şi preia CV-urile. SRI are, în oferta de angajare, posturi din zona de informaţii - operaţiuni, analiză de intelligence, limbi străine, juridic, psihologie şi antiterorism.

Nu există un profil setat al candidatului ideal, spune Suzana Neacşa, însă un angajat al SRI trebuie să cunoască foarte bine limba română, să aibă o cultură generală bogată şi, cel mai important, să fie cetăţean român.

"Ne dorim oameni talentaţi, inteligenţi, cu energie, cu potenţial, să-şi dorească foarte mult să lucreze în SRI, oameni pe care să-i pregătim, să-i dezvoltăm, să lucreze alături de specialişti şi să devină ei înşişi specialişti”, subliniază ea, adăugând că nu există nici limită de vârstă şi nici de locuri.

Foto: Cristina Radu / News.ro
Foto: Cristina Radu / News.ro

Pentru a ajunge până la ocuparea unui post în cadrul SRI, candidatul trebuie să treacă prin mai multe etape de selecţie, începând cu un interviu şi o testare psihologică preliminară, continuând cu un al doilea interviu şi terminând cu verificările de securitate.

Deşi parcurgerea acestor etape durează mult şi pare solicitantă, candidaţii nu sunt speriaţi, ba sunt chiar încrezători, astfel că un proaspăt absolvent al Facultăţii de Matematică şi Informatică spune că dacă a terminat această facultate, "mai rău de-atât nu se poate”.

"Băi, iniţial, când am intrat, am văzut doar coada asta lungă şi m-am gândit că poate se dă ceva gratis. Apoi am văzut camere de filmat şi microfoane şi bam! SRI-u’. Zic: «Hopa! Ce-i aici?». Aşa că m-am aşezat şi eu frumos la rând, am vorbit cu reprezentanţii Serviciului de Informaţii, i-am întrebat ce şi cum şi mi-am lăsat şi eu CV-ul”, spune Andrei, încărcat de pliante.

El adaugă că este interesat de domeniul IT, terminând şi o facultate în acest domeniu şi că, deşi nu îl deranjează să le predea elevilor de liceu cursuri de informatică, ar prefera altceva.

Un alt tânăr, Daniel, interesat de domeniul juridic, spune că "SRI reprezintă o oportunitate prin care poţi să îţi ajuţi ţara” şi îşi doreşte să facă parte din această "elită”.

"Iniţial voiam să intru în armată, iar apoi, în poliţie, însă aceste instituţii au avut de suferit şi am fost sfătuit să încerc în altă parte. Am făcut Facultatea de Drept, pentru că era cea mai bună opţiune la acel moment pentru mine şi mi-a plăcut. În timpul facultăţii am aflat de serviciile secrete, despre ce presupun, o opţiune nouă pentru mine, ce m-a atras”, spune Daniel, considerând că două dintre atuurile lui sunt dreptul şi informatica.

Foto: Cristina Radu / News.ro
Foto: Cristina Radu / News.ro

Potrivit site-ului Serviciului Român de Informaţii, pentru a se putea angaja în cadrul instituţiei, candidaţii trebuie să fie cetăţeni români, cu domiciliu în România, să aibă o cultură generală amplă şi capacitatea de a se exprima corect şi coerent în limba română, să aibă pregătire profesională în domeniul solicitat, să aibă o stare de sănătate bună şi să cunoască foarte bine cel puţin o limbă străină.

De asemenea, candidaţii nu trebuie să fie în curs de cercetare, urmărire sau judecată penală sau să fi fost condamnaţi penal. O altă condiţie este ca potenţialii angajaţi ai SRI să nu consume sau să nu fi consumat sau să fi desfăşurat operaţiuni cu substanţe interzise de cadrul legal.

Târgul de joburi "Angajatori de top 2017” de află la a 22-a ediţie şi se defăşoară vineri şi sâmbătă la Sala Palatului din Bucureşti, unde 100 de companii îşi prezintă oferta de muncă şi oferă peste 5.000 de joburi celor interesaţi.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.