Administraţia Fluvială a Dunării de Jos Galaţi dispune, începând de marţi, de un remorcher multifuncţional pentru operaţiuni de salvare, stingerea incendiilor şi spargerea gheţii de pe Dunăre, navă care a fost construită la Şantierul Naval Damen din Galaţi şi care a costat peste 22,5 milioane de lei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

La sediul Administraţiei Fluviale a Dunării de Jos (AFDJ) Galaţi a avut loc, marţi, o ceremonie de înmânare a certificatului de naţionalitate pentru remorcherul multifuncţional "Farul", document care permite arborarea drapelului pe catarg, fiind îndeplinite astfel toate condiţiile de navigaţie. 

Nava, care a costat peste 22.5 milioane de lei, a fost construită la Şantierul Naval Damen din Galaţi, lansată la apă anul trecut, însă livrată de curând Administraţiei Fluviale a Dunării de Jos.

Remorcherul va fi folosit pentru operaţiuni de salvare şi stingere a incendiilor la nave, dar va putea fi folosit, în caz de nevoie, şi pentru operaţiuni de spargerea a gheţii de pe Dunăre.  Nava, de tip, ASD 2810 este un remorcher de manevră maritim - portuar, de înalta performanţă, având un design modern, fiind proiectată pentru remorcare la cârlig, remorcare cu vinci şi operaţiuni de împingere.

Propulsia navei este asigurată de două motoare principale cu pornire electrică şi două unităţi de propulsive şi guvernare active cu elice cu pas fix în duze, montate la pupa navei. Cu ajutorul acestora, nava atinge viteză 12.9 kn şi tracţiune la punct fix de 58tf.

Remorcherul multifuncţional este prima navă construită de Şantierul Naval Damen din Galaţi pentru AFDJ Galaţi.
 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.