Rectorul Academiei de Poliţie "Alexandru Ioan Cuza”, Daniel Costel Torje, a declarat miercuri că lucrările la proba scrisă a examenului de admitere sunt încă în proces de corectare, însă a fost îndreptată greşeala din baremul la întrebările de la istorie, astfel că rezultatele provizorii care vor fi afişate joi sunt cele obţinute în baza baremului refăcut şi includ punctele pierdute iniţial de candidaţi prin indicarea unui alt răspuns decât cel din barem. El a mai susţinut că subiectele si baremul au fost elaborate de cadre didactice din reţeaua naţională de învăţământ preuniversitar, care au fost nominalizate de Ministerul Educaţiei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Nu am afişat rezultatele finale, suntem încă în proces de evaluare a acestor lucrări. Am îndreptat eroarea prin faptul că toţi candidaţii care au indicat răspunsul corect, dar nu au beneficiat de punctul meritat, îl vor primi. Cei care în mod greşit au stabilit ca răspuns varianta b) vor pierde punctul câştigat iniţial în mod incorect. Noi deja am făcut aceste corecturi. Mâine (joi, n.r.), când vom afişa, conform calendarului, rezultatele provizorii, ele deja conţin aceste puncte. Candidaţii nu mai trebuie să depună contestaţii pentru aceste puncte”, a declarat rectorul Academiei de Poliţie "Alexandru Ioan Cuza”.

Acesta a mai spus că toate probele de concurs au fost înregistrate video, urmând să fie înregistrată video şi recorectarea lucrărilor scrise, în urma contestaţiilor.

De asemenea, Daniel Costel Torje a susţinut că membrii comisiei de elaborare a subiectelor nu sunt cadre didactice în Academia de Poliţie şi nici angajaţi ai Ministerului Afacerilor Interne, ci sunt cadre didactice din reţeaua naţională de învăţământ preuniversitar, fiind nominalizaţi de Ministerul Educaţiei Naţionale.

"Articolul 66 din regulamentul de admitere precizează foarte clar că această comisie de elaborare a subiectelor este formată din profesori de specialitate din reţeaua naţională de învăţământ preuniversitar, nominalizaţi de Ministerul Educaţiei Naţionale. Anul acesta am introdus o măsură suplimentară de control. Membrii comisiei centrale de admitere au solicitat comisiei de elaborare a subiectelor să precizeze în mod clar la fiecare întrebare sursa care conţine răspunsul corect. Comisia de elaborare a subiectelor îşi asumă în totalitate modul de formulare a întrebărilor şi baremul de corectare. În cazul de faţă vorbim doar de un barem greşit”, a afirmat Torje.

Rectorul a adăugat că membrii comisiei centrale de admitere s-au autosesizat şi au convocat comisia de elaborare a subiectelor după ce mai mulţi candidaţi şi părinţi au atras că la grilele A3 şi B3, la întrebările 28 şi 22, răspunsul din barem este greşit.

"În urma analizei, am constatat că acest răspuns nu este corect, motiv pentru care am acţionat şi am îndreptat această eroare făcută de comisia de elaborare şi în cursul zilei de ieri (marţi, n.r.) am prezentat această corectură”, a subliniat rectorul.

Marţi seară, poliţistul Marian Godină a distribuit pe Facebook o ştire potrivit căreia una dintre întrebările din istorie ar fi fost punctată greşit şi a scris că va face o plângere în acest sens. "Încep să înţeleg de ce am luat nota asta la istorie. Nişte cretini! Nu trebuie contestaţii, trebuie plângeri penale. Eu nu mai am când să fac contestaţie pentru că am plecat din Bucureşti, dar pentru o plângere am să îmi fac tot timpul. Sau asta nu e îndeplinire defectuoasă a unei îndatoriri de serviciu?”, a scris Godină.

La un sfert de oră după distribuirea stirii, Godină a scris, într-o altă postare, că "din informaţii precise, mai multe grile de corectare au fost greşite, iar acum se ia în calcul o recorectare a lucrărilor".

Academia de Poliţie a anunţat, ulterior, că a modificat baremul de corectare la întrebările de la proba de Istorie, în urma sesizărilor primite de la candidaţi.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.