Proiectul de hotărâre privind rectificarea bugetului municipiului Bucureşti pe 2016 a fost aprobat, miercuri, în şedinţa Consiliului General, cu 29 de voturi "pentru”, şase voturi "împotrivă” şi o abţinere.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Proiectul de hotărâre votat miercuri de Consiliul General al Municipiului Bucureşti prevede reducerea veniturilor din bugetul local cu 280 de milioane de lei.

În ceea ce priveşte cheltuielile, totalul aprobat se scade cu peste 499 de milioane de lei, ca urmare a reevaluării de către unele instituţii şi unele direcţii din Primăria Municipiului Bucureşti a aprobărilor bugetare în vigoare, corelat cu scadenţele calendarului bugetar aflat la sfârşitul său.

Suplimentarea de sume de la bugetul local însumează 4.286.000 de lei, din care Muzeul Municipiului Bucureşti a cerut 800.000 de lei pentru cheltuieli curente, Muzeul Naţional al Literaturii Române a cerut suplimentarea cu 585.000 de lei pentru cheltuieli curente şi de investiţii, Centrul de Cultură Palatele Brâncoveneşti, 1.000 de lei pentru cheltuieli de investiţii, iar Administraţia Lacuri, Parcuri şi Agrement, 2.900.000 de lei.

În acelaşi timp, solicitări de diminuări de sume pe total buget local au fost făcute de Biblioteca Metropolitană, Administraţia Monumentelor şi Patrimoniului Turistic, ARCUB, Direcţia Generală de Asistenţă Socială, Direcţia Generală de Evidenţă a Persoanelor, Direcţia Generală Poliţie Locală şi Control a Municipiului Bucureşti, Administraţia Fondului Imobiliar, Administraţia Străzilor, Administraţia Grădina Zoologică, Autoritatea pentru Supravehgherea Animalelor, Centrul pentru Protecţia Plantelor, Administraţia Spitalelor şi Serviciilor Medicale (pentru bugetul propriu şi pentru bugetele unor spitale), precum şi de mai multe teatre.

Totodată, solicitări de majorări de sume aferente veniturilor proprii au fost făcute de către Muzeul Naţional al Literaturii, Circul Globus, CREART, Clubul Sportiv Municipal Bucureşti, pe când Teatrul Mic, Teatrul Stela Popescu şi Administraţia Lacuri, Parcuri şi Agrement au făcut solicitări de diminuare a veniturilor proprii.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.