Municipiul Iaşi a atins, vineri, o rată de incidenţă de peste trei cazuri de COVID-19 la mia de locuitori şi a intrat în scenariul roşu, urmând ca în cursul zilei Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă să decidă măsurile restrictive care se impun.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit reprezentanţilor Prefecturii ieşene, municipiul a înregistrat, vineri dimineaţă, 3,12 cazuri la mia de locuitori, astfel că a intrat în scenariul roşu. CJSU se va întruni în şedinţă pe parcursul zilei pentru a stabili restricţiile care vor fi valabile pentru următoarele două săptămâni.

Alte patru comune din judeţ se află în scenariul roşu: Miroslava, Tomeşti, Valea Lupului şi Roşcani.

De asemenea, 17 localităţi din judeţul Iaşi sunt în scenariul galben, majoritatea fiind comune din apropierea municipiului Iaşi.

Prefectul judeţului, Marian Grigoraş, declara zilele trecute că este iminentă intrarea municipiului Iaşi în scenariul roşu, pe fondul creşterii numărului de cazuri de COVID-19 înregistrate în ultima perioadă.

Până joi, în judeţul Iaşi au fost înregistrate 36.178 de cazuri de infectare cu noul coronavirus.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.