Prefectul de Iaşi, Bogdan Cojocaru, susţine că nu Corpul de Control al MAI a solicitat suspendarea unor hotărâri ale Consiliului Local Prisăcani, aşa cum susţine şeful PNL Iaşi, ci el a declanşat procedura revocării deciziilor respective.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Bogdan Cojocaru a răspuns, joi, afirmaţiilor şefului PNL Iaşi Alexandru Muraru, precizând că nu Corpul de Control al MAI a solicitat suspendarea unor hotărâri luate în Consiliul Local Prisăcani.
 
Totodată, Cojocaru a afirmat că el a solicitat Consiliul Local Prisăcani să revoce o serie de hotărâri, iar cererea a fost transmisă încă din luna iulie.
 
"Situaţia de la Prisăcani este prezentată denaturat de către deputatul Alexandru Muraru în scopuri evident politice. Asigurăm ieşenii că Instituţia Prefectului – judeţul Iaşi tratează cu maximă seriozitate toate sesizările venite din judeţ. În cazul în care se constată abateri, juriştii instituţiei aplică legislaţia în vigoare cu imparţialitate. Lupta politică nu trebuie să afecteze buna funcţionare a administraţiei publice", a adăugat prefectul de Iaşi, Bogdan Cojocaru.
 
Liderul filialei ieşene a PNL, deputatul Alexandru Muraru, a susţinut că Corpul de Control al Ministerului Afacerilor Interne a confirmat că prefectul de Iaşi a încălcat legea, după ce acestuia din urmă i s-a cerut să revină asupra deciziei de a valida o şedinţă de consiliu local în care nu a existat cvorum.
 
Potrivit lui Muraru, Corpul de Control al MAI i-a solicitat săptămâna aceasta prefectului PSD Bogdan Cojocaru să suspende toate deciziile luate în şedinţa fără cvorum a Consiliului Local Prisăcani. Şeful PNL Iaşi a amintit că iniţial Cojocaru a trimis o adresă către Consiliul Local Prisăcani în care spunea că şedinţa fără cvorum a fost legală.
 
La începutul acestei luni, şeful PNL Iaşi, deputatul Alexandru Muraru, solicita demisia prefectului de Iaşi, Bogdan Cojocaru, şi trimiterea urgentă a Corpului de Control al Ministerului Afacerilor Interne la Prefectura Iaşi, acuzând modul abuziv în care acesta îşi exercită mandatul.
 
Potrivit şefului local al PNL, prefectul de Iaşi a aplicat legea cu dublă măsură, în funcţie de interesele politice.
 
Muraru a arătat că două situaţii similare, din comunele Popeşti şi Prisăcani, sunt tratate diferit de către prefectul Bogdan Cojocaru. 
 
Liderul PNL Iaşi a susţinut că în cazul comunei Prisăcani, prefectul PSD al judeţului Iaşi a validat o şedinţă de Consiliu Local, deşi aceasta nu avea cvorum, cu intenţia de a ajuta un coleg de partid.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.