Institutul Naţional de Sănătate Publică a prezentat, marţi, raportul privind situaţia infectărilor cu noul coronavirus în săptămâna 28 septembrie - 4 octombrie, precizând că s-au înregistrat 174 de noi focare, cu peste 70 mai multe decât în săptămâna precedentă. 36.8% din totalul cazurilor s-au înregistrat în Bucureşti, Iaşi, Bacău, Neamţ şi Cluj, iar cele mai multe decese au apărut în judeţele Prahova, Sibiu, Bacău şi Caraş Severin, dar şi în Bucureşti.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”În săptămâna 28 septembrie - 4 octombrie, 36.8% din totalul cazurilor s-au înregistrat în Bucureşti, Iaşi, Bacău, Neamţ şi Cluj. 30.4% din totalul deceselor au fost înregistrate în Bucureşti, Prahova, Sibiu, Bacău şi Caraş Severin”, a transmis, marţi, INSP, în raportul săptămânal

Potrivit secialiştilor, în 22 judeţe şi Municipiul Bucureşti se înregistrează o rată de incidenţa cumulată peste 100/100.000 locuitori, iar un caz de 25 a fost înregistrat la personal medical.

”81.4% din totalul deceselor au fost la persoane peste 60 ani, iar 60.1% din decese au fost la bărbaţi. 95.3% din persoanele decedate aveau cel puţin o comorbiditate asociată”, a mai transmis INSP.

Potrivit susei citate, vârsta medie a peroanelor care s-au infectat în perioada de referinţă este de 48 de ani, iar vârsta medie a celor care au decedat este de 70 de ani.

În ţară s-au înregistrat 174 de noi focare, faţă de 102 câte au fost raportate în săptămâna precedentă.

 

De asemenea, 16 judeţe sunt considerate cu vulnerabilitate ridicată, având în vedere capacitatea sistemului de răspuns, calculat în baza ratei de incidenţă, numărului de focare, ratei de transmitere, gradului de ocupare a paturilor din secţiile Covid 19 şi secţiile ATI.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.