Alexandru Rafila a precizat că nu vor fi introduse niciun fel de restricţii în România, în condiţiile în care există un nou val de COVID-19 din China, fiind vorba doar de nişte recomandări. „Singurele, dacă vreţi, restricţii, dar aş pune ghilimele, sunt legate de activitatea din spitale în care personalul trebuie să fie echipat corespunzător, să poarte mască şi oricine vine în contact cu pacientul trebuie să facă acelaşi lucru ca să reducă riscurile pentru pacient”, a explicat ministrul Sănătăţii.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Nu. Una este să controlezi, de exemplu, fluxul de pasageri într-o zonă afectată de circulaţie intensă a tulpinii (de COVID - n.r.) şi altceva este să discuţii despre restricţii. Eu am spus foarte clar că nu introducem niciun fel de restricţii, avem doar recomandări. Singurele, dacă vreţi, restricţii, dar aş pune ghilimele, sunt legate de activitatea din spitale în care personalul trebuie să fie echipat corespunzător, să poarte mască şi oricine vine în contact cu pacientul trebuie să facă acelaşi lucru ca să reducă riscurile pentru pacient. La fel, limitarea pentru o perioadă scurtă a vizitelor, poate două-trei săptămâni, în funcţie de situaţia locală, şi lucrul acesta, decizia managerului este generată de consultarea cu Direcţia de sănătate publică locală. Este o măsură obişnuită care se ia întotdeauna în timpul unei epidemii de gripă”, a afirmat Alexandru Rafila, întrebat miercuri la TVR Info, dacă există riscul reintroducerii de restricţii, în contextul discuţiilor legate de China şi de cei care călătoresc din această ţară în Europa.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.