Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, afirmă, vineri, că nu se pune problema reducerii numărului de posturi în domeniul sanitar, unde deficitul de personal este mare. ”Abia le scoatem la concurs, vrem să le ocupăm”, a afirmat Rafila.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Ministrul Sănătăţii a fost întrebat, vineri, într-o conferinţă de presă, despre OUG pentru reducerea cheltuielilor care prevede, printre altele, reducerea a 200.000 de posturi neocupate.

”Opinia mea, dacă discutăm despre domeniul profesioniştilor din domeniul Sănătăţii, este că nu putem în domeniul Sănătăţii să reducem posturile, că abia le scoatem la concurs, vrem să le ocupăm”, a afirmat ministrul.

Acesta a precizat că se pune, de asemenea, problema proiectelor europene derulate în domeniu: ”Să nu uităm de partea cu proiectele europene sau cu poiectele asociate proiectelor europene. Rămâne de văzut, este o discuţie tehnică, ţine de zona de finanţe”.

Întrebat despre nemulţumirile exprimate în spaţiul public de către sincicaliştii din Sănătate referitoare la prevederi ale ordonanţei, Rafila a spus: ”Haideţi să vedem un act normativ care este consolidat. Este deocamdatăo propunere, o dezbatere în spaţiul public”.

Ordonanţa care ar urma să reducă cheltuielile bugetare prevede peste 50 de măsuri, cele mai multe criticate de mediul de afaceri, sindicalişti şi organizaţii neguvernamentale.

 

 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.