Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, nu exclude ca vaccinarea anuală împotriva COVID să fie recomandată, precizând însă o condiţie importantă şi anume să existe un vaccin eficient pentru tulpina care circulă în momentul respectiv.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
“Dacă ne uităm ce se întâmplă la infecţia gripală şi vreau să fac o paralelă pentru că şi virusul gripal e un virus care se schimbă de la sezon la sezon, nu exclud această variantă în care vaccinarea anuală să fie recomandată, cu o doză de vaccin pe an, cu o condiţie: să existe un vaccin care este eficient faţă de tulpina care circulă în momentul respectiv, iar acest vaccin să fie administrat cu precădere persoanele din categoriile la risc”, a declarat Rafila, duminică, la Antena 3.
 
Întrebat dacă vor fi mai restricţii pentru cei nevaccinaţi când se va ajunge în această situaţie, ministrul Sănătăţii a răspuns:  “Cred că dacă se intră într-o fază de endemie, nu de epidemie, va dispărea. Sperăm că se va întâmpla şi lucrul acesta”.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.