Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila a declarat, vineri, la Bistriţa, despre distribuţia pastilelor de iod către populaţie, că mai ales în contextul complicat al conflictului din Ucraina, crede că un comportament responsabil al fiecărui cetăţean este să aibă această substanţă la domiciliu, el arătând că e bine să nu apară o nouă criză, cea a distribuţiei acestor pastile, care nu este posibil de realizat într-un timp scurt.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Ministrul Sănătăţii a afirmat că aşteaptă statistica pentru luna septembrie cu numărul celor care au ridicat pastilele de iod.

”Pentru luna august, interesul pentru această substanţă, care este extrem de simplu de procurat, este gratuit, este pusă la dispoziţia populaţiei, este ceva mai mare”, a arătat el.

Ministrul Alexandru Rafila a continuat: ”Să vedem dacă, mai ales în contextul complicat al conflictului din Ucraina, cred că un comportament responsabil al fiecărui cetăţean este să aibă această substanţă la domiciliu, pentru că administrarea ei nu este necesară în mod obişnuit dar, sigur, într-o situaţie de criză, e bine să nu cauzeze o nouă criză, cea a distribuţiei, care nu este posibil de realizat într-un timp scurt”.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.