Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a anunţat că va avea o discuţie cu managerii de spitale din Bucureşti pentru a vedea cum va fi găsită o soluţie pentru a uşura accesul oamenilor la centrele de evaluare pentru COVID.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Alexandru Rafila a fost întrebat, marţi, într-o conferinţă de presă, despre ce va discuta cu managerii de spitale în videoconferinţă.
 
"O să fie o discuţie cu managerii din Bucureşti, având în vedere că Bucureştiul este cel mai afectat de acest val COVID prin numărul mare de cazuri, un sfert din cazuri. Totuşi, Bucureştiul nu are un sfert din populaţia României. Aici e trafic mare, interacţiuni multiple, numărul de cazuri e mare şi trebuie să asigurăm condiţiile de spitalizare şi, mai ales, ceea ce ne interesează şi menţionam puţin mai devreme, centrele ambulatorii de evaluar ca număr şi, de asemenea, interesează durata programului de funcţionare, inclusiv în weekend. Să vedem cum găsim o soluţie încât să uşurăm accesul oamenilor la aceste centre de evaluare”, a precizat ministrul Sănătăţii. 
 
El a mai fost întrebat ce recomandări are Ministerul Sănătăţii în condiţiile temperaturilor ridicate din aceste zile. 
 
"Noi contribuim cu tot ce putem la difuzarea unor informaţii publice, atât pentru populaţie, cât şi pentru angajatori, pentru categorii speciale de persoane care îşi desfăşoară activitatea în aer liber şi sunt supuşi direct acţiunii căldurii. Am făcut aceste recomandări, le vom relua de câte ori este nevoie, sprijinim aceste puncte de prim ajutor şi de hidratare, care însă nu sunt ale Ministerului Sănătăţii. Ele sunt organizate de autorităţile locale şi este normal să fie aşa”, a mai afirmat Alexandru Rafila.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.