Secretarul de stat Raed Arafat afirmă că îşi doreşte ca parlamentarii să preia propunerile legislative făcute de reprezentanţii asociaţiilor care se opun fumatului şi să iniţieze ”un proiect legislativ încât să oprim recrutarea noilor generaţii de fumători de către comercianţii morţii”. Arafat a criticat recent publicitatea pentru fumat şi reclamele agresive pentru “fumatul făra fum”, folosind sisteme de încălzire a ţigărilor care conţin tutun, pe care le consideră ”aparate ale morţii”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Raed Arafat vorbeşte, miercuri, într-o postare pe Facebook, despre faptul că reprezentanţii “2035 fără tutun” împreună cu alte organizaţii şi personalităţi prezintă la Senat proiectul de modificare a legii care interzice promovarea produselor din tutun, astfel încât nouă formă a legii să includă şi noile modalităţi introduse recent pe piaţă.

”Poate dispar în cel mai scurt timp şi celelalte reclame răspândite peste tot. Sper că parlamentarii noştri să preia propunerile şi să iniţieze un proiect legislativ în acest sens astfel în cât să oprim în cel mai scurt timp promovarea acestor produse şi recrutarea noilor generaţii de fumători de către comercianţii morţii”, scrie Arafat.

Totodată, Arafat şi-a exprimat aprecierea pentru faptul că Pasajul Universităţii din Capitală era fără reclamele la tutun pe care le-a comentat în urmă cu câteva zile.

Atunci, secretarul de stat a criticat publicitatea pentru fumat şi reclamele agresive pentru “fumatul făra fum”, folosind sisteme de încălzire a ţigărilor care conţin tutun, pe care le consideră ”aparate ale morţii”.

”Din păcate nu putem să nu observăm în ultimele luni revenirea ofensivei mediatice a comercianţilor de tutun prin reclame agresive pentru “fumatul fără fum” folosind sisteme de încălzire a ţigărilor care conţin tutun. Studiile despre efectele acestui mod de fumat încă sunt la începutul lor iar comercianţii de tutun pretind că acest mod ar fi mai “sănătos” decât fumatul clasic. Chiar dacă ar fi aşa, revenirea la promovarea agresivă a tutunului sub nouă formă de fumat nu va avea impact doar asupra fumătorilor clasici. Promovarea atinge şi copiii şi tinerii care încă nu au început să fumeze iar fumatul, indiferent sub ce formă, este un pericol pentru sănătatea publică şi este pericol pentru orice persoană care îl practică precum şi pentru persoanele din jurul ei”, mai scrie Arafat pe Facebook.

Acesta este adeptul interdicţiei totale a publicităţii la produsele din tutun.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.