Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, explică măsurile de relaxare a restricţiilor impuse în contextul pandemiei de COVID-19, arătând că în vreme ce unele persoane se aşteptau la măsuri mult mai permisive, altele ar fi dorit menţinerea vechilor restricţii, de teama unui viitor val al pandemiei. "Nu puteam să menţinem restricţiile pentru o durată foarte lungă, pentru că impactul economic devine foarte serios, şi atunci aceste restricţii s-au ajustat, s-au echilibrat cu situaţia pandemică în care ne aflăm acuma, cu un trend descendent", afirmă Raed Arafat.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
"S-au luat unele măsuri de echilibrare, să zicem, a modului în care vom administra pe perioada asta de sărbători, care vine. (...) Mulţi se aşteptau la mai mult, nu am putut să dăm totul la nivelul aşteptărilor adică totul deschis până la ora 24, până la ora 1, totul liber, fără nicio problemă, nu mai purtăm mască, nu mai facem nimic. Deci măsurile luate nu sunt la nivelul aşteptărilor pentru relaxare a celor care vor să aibă totul maxim spre normalitate. În acelaşi timp, poate că unele persoane se aşteptau să menţinem totul cum e acuma, de teamă că vom ajunge undeva să repetăm valul patru. Noi, ce am făcut este că am echilibrat situaţia, cât de cât, cu partea economică în perioada sărbătorilor. Nici nu puteam să menţinem restricţiile pentru o durată foarte lungă, pentru că impactul economic devine foarte serios şi atunci aceste restricţii s-au ajustat, s-au echilibrat cu situaţia pandemică în care ne aflăm acuma, cu un trend descendent. Cam asta este situaţia”, a declarat şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, joi seară, la Digi 24. 
 
Raed Arafat a atras atenţia asupra faptului că niciuna dintre autorităţi nu a transmis mesajul conform căruia riscurile generate de criza sanitară au trecut. 
 
"Noi spunem la toată lumea: atenţie, oricând putem să avem un val serios ca valul patru sau valul trei, să revenim la un număr mare de cazuri şi la un impact serios pe sistemul sanitar. La acest moment am zis-o, o zicem cu toţii. Nu am auzit pe cineva să zică că situaţia este perfectă, este bine, staţi liniştiţi”, a mai declarat Arafat.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.