Secretarul de stat în Ministerul Afacerilor Interne, şeful DSU Raed Arafat a declarat, luni, că Hub-ul umanitar deschis sub protecţie civilă europeană funcţionează şi deja au fost transportate către Ucraina materiale din Italia, din Slovenia, Bulgaria şi alte materiale din interiorul României.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Hub-ul umanitar deschis sub protecţie civilă europeană, acesta funcţionează, deja au fost transporttate materiale din Italia, din Slovenia, Bulgaria şi alte materiale din interiorul României. În colaborare cu autorităţile uccrainene, se transferă cu camioane din ucraina, se alimentează cu toate materialele şi se duc spre Ucraina”, a spus Arafat într-o conferinţă de presă. 

El a precizat că rolul societăţii civile şi a voluntarilor a fost unul important în această criză a refugiaţilor din Ucraina.

”Vom continua să întărim colaborarea cu acest segment şi cu autorităţile publice locale, judeţene şi oricine vrea să colaboreze pe plan naţional şi internaţional”, a mai spus el. 

Despre sprijinul de 20 de lei pentru hrană, pentru cei care găzduiesc refugiaţi, şeful DSU a precizat că este stabilt pe o metodologie de calcul de către un organism specializat. 

”Nu a fost o cifră venită în capul cuiva ci o sumă propusă de către experţi” a arătat Raed Arafat. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.