Regia Autonomă de Distribuţie a Energiei Termice (RADET) Bucureşti a explicat într-un răspuns la o solicitare News.ro că a constatat probleme la instalaţia interioară a clădirii în care funcţionează Biblioteca Naţională a României şi că echipamentele regiei funcţionează normal.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În răspunsul transmis joi, se arată: „RADET Bucureşti a efectuat, în 24 octombrie 2018, toate demersurile necesare alimentării cu agent termic pentru încălzire, în punctul termic care deserveşte imobilul din Bulevardul Unirii nr.22, sector 3 Bucureşti, în care funcţionează Ministerul Culturii şi Identităţii Naţionale şi Biblioteca Naţională a României”, se arată în răspunsul oferit News.ro de către regie.

Reprezentanţii RADET au mai comunicat faptul că echipamentele regiei funcţionează normal, însă responsabilitatea privind întreţinerea şi repararea reţelei interioare existentă în clădire este în sarcina utilizatorului. 

„Din punct de vedere tehnic, echipamentele RADET funcţionează normal. Personalul RADET a constatat probleme la instalaţia interioară a clădirii. În acest sens, vă facem menţiunea că în conformitate cu prevederile contractului de furnizare a energie termice, responsabilitatea privind întreţinerea şi repararea reţelei interioare existentă în clădire este în sarcina utilizatorului”, se mai arată în acelaşi răspuns. 

În urmă cu o săptămână, într-un punct de vedere oferit News.ro de Ministerul Culturii şi Identităţii Naţionale, în subordinea căruia se află BNaR, se arăta că în timpul verii RADET a efectuat revizia. „În timpul reviziei de vară au fost făcute probele de presiune şi spălare a instalaţiei unde a fost utilizat un volum de 10 metri cubi de apă tratată”.

„La punerea în funcţiune a instalaţiei, s-a constatat că toate aerisirile şi golirea care alimentează instalaţia sunt blindate şi sigilate”.

Angajaţii Bibliotecii susţin că ministerul nu le-a oferit nicio soluţie şi nici nu le-a comunicat un termen de la care va fi furnizat agentul termic, ba mai mult, le-a comunicat neoficial că nu există bani pentru asta.

MCIN a transmis News.ro că nu lipsa de fonduri a dus la încetarea alimentării cu căldură în clădirea Bibliotecii Naţionale a României şi că a făcut o solicitarea către RADET, încă din data de 23 octombrie, pentru a furniza agentul termic necesar încălzirii imobilului din Bulevardul Unirii nr.22.

Ministerul Culturii nu a răspuns încă la cea mai recentă solicitare făcută de News.ro privind această situaţie.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.