Tronsonul de reţea de termoficare din zona Spitalului Filantropia din Capitală va fi înlocuit, începând de luni, iar din cauză că 98 la sută din porţiunea de reţea la care vor avea loc lucrări este amplasată sub calea de rulare a tramvaielor, pe ambele sensuri, va fi necesară devierea traficului rutier, anunţă Regia Autonomă de Distribuţie a Energiei Termice (RADET).

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Lucrările de înlocuire a tronsonului de reţea de termoficare vor începe luni, la ora 9.00, iar termenul de execuţie este cuprins între 75 şi 90 de zile, acesta putând fi modificat în funcţie de situaţia din teren.

“Lucrările sunt vitale pentru a putea asigura furnizarea energiei termice către mai multe zone din Capitală în sezonul viitor de încălzire. Tronsonul de reţea termică care urmează să fie înlocuit are o lungime de aproximativ 330 metri liniari şi este cuprins între cămin C15/20, aflat la intersecţia bulevardului Ion Mihalache cu strada Barbu Delavrancea şi cămin termoficare C16, aflat în dreptul Muzeului Antipa”, precizează sursa citată.

RADET mai arată că are în exploatare reţeaua termică în zona spitalului Filantropia din anul 1980, iar uzura fizică a tronsonului este cauzată atât de vechimea în exploatare foarte mare, peste 35 de ani, precum şi de infiltraţiile de apă rece, canalizare şi apă pluvială, care au avut drept rezultat distrugerea izolaţiei termice şi corodarea conductelor.

“Dacă acest tronson de reţea nu este înlocuit, în sezonul rece 2016-2017 nu poate fi asigurată funcţionarea a 17 puncte termice din zonă şi nu va putea fi furnizată energie termică în condiţii normale către consumatorii racordaţi la sistemul centralizat, respectiv peste 250 blocuri din Sectorul 1 al Capitalei, indiferent din ce sursă ar fi alimentaţi. Încă din luna martie s-a decis închiderea acestei porţiuni, care nu mai prezintă siguranţă în exploatare, după ce, din 2010 şi până în prezent, angajaţii regiei au intervenit la aproximativ 25 de avarii”, mai menţionează RADET, precizând că echipele vor lucra în două ture, şase zile pe săptămână, lucrarea fiind realizată prin forţe proprii.

RADET susţine că acest tronson de reţea are o importanţă vitală în sistemul de termoficare, deoarece alimentează cu agent termic primar zone importante ale Bucureştiului, printre care Iancu de Hunedoara, Dorobanti, Floreasca, Ştefan cel Mare, Aviaţiei sau zona Aeroportului Băneasa, iar o particularitate a acestor cartiere o reprezintă faptul că pe timp de iarnă nu pot fi alimentate din alte reţele de termoficare, deoarece nu se pot realiza condiţiile termice şi hidraulice necesare acestor operaţiuni.

Reprezentanţii regiei de termoficare spun că pe durata lucrărilor nu va fi oprită furnizarea apei calde, însă este posibil ca aceasta să fie întreruptă pentru câteva ore, în funcţie de situaţia din teren.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.