RADET Bucureşti începe probele la cald pentru sezonul de încălzire 2016-2017 şi de vineri noapte va furniza agentului termic, între ore 22.00 şi 07.00, în toate sectoarele Capitalei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Regia Autonomă de Distribuţie a Energiei Termice a precizat că probele la cald se fac pentru a se putea trece la furnizarea căldurii în regim permanent.

"Procedura de efectuare a probelor la cald a instalaţiilor se desfăşoară în toate sectoarele Municipiului Bucureşti. Asociaţiile de locatari sunt rugate să anunţe cetăţenii de începutul probelor la cald”, mai arată RADET.

Primarul General al Capitalei, Gabriela Firea, a cerut modificarea legii care permite furnizarea agentului termic după trei zile de temperaturi sub 10 grade Celsius.

„Pentru că legea spune clar acum că începerea perioadei de încălzire pentru consumatorii de tip urban are loc după înregistrarea, timp de trei zile consecutiv, între orele 18.00 şi 6.00, a unor valori medii zilnice ale temperaturii aerului exterior de +10°C sau mai mici, fac un apel pentru modificarea legislaţiei, pentru ca oamenii să nu mai aştepte această perioadă în frig”, a spus Firea.

Tribunalul Bucureşti a admis, miercuri, cererea RADET Bucureşti de intrare în insolvenţă şi a desemnat administratorul provizoriu. În acest context, Firea a spus că furnizarea energiei termice nu va fi întreruptă şi nici angajaţii regiei nu trebuie să se teamă din cauza situaţiei regiei.

RADET se află în subordinea Consiliului General al Municipiului Bucureşti şi este administratorul celui mai mare sistem de termoficare din România. Regia asigură 74% din necesarul de energie termică al Capitalei. 95% din consumatori sunt de tip casnic, restul fiind de tip social şi industrial (instituţii publice şi companii). 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.