RADET anunţă că se vor organiza, succesiv, 52 de şantiere în mai multe zone din Capitală, după ce s-a finalizat achiziţia pentru lucrări de intervenţie de primă urgenţă şi au fost semnate acordurile-cadru. Valoarea acestor acorduri-cadru este de aproximativ 76 de milioane de lei, fără TVA, iar lucrările vizează reparaţia porţiunilor de conductă afectate de majoritatea avariilor de anul trecut.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"RADET anunţă că a fost finalizată procedura de achiziţie pentru lucrările de intervenţie de primă urgenţă şi au fost semnate acordurile - cadru prin care se vor organiza succesiv 52 de şantiere în mai multe zone din municipiul Bucureşti. Aceste lucrări au în vedere repararea porţiunilor de conductă în zonele în care s-au produs 70-80% dintre avariile de anul trecut", se arată într-un comunicat al RADET. 

Sursa citată precizează că valoarea acordurilor - cadru este de aproximativ 76 de milioane de lei (fără TVA)

În această săptămână au fost finalizate primele 10 lucrări din planul anual de modernizare a reţelelor de termoficare, acestea fiind realizate în principalele zone "în care cetăţenii au resimţit disconfort în sezonul anterior de încălzire", respectiv: Bulevardul Theodor Pallady, strada Petre Ispirescu, strada Moineşti, strada Ion Berindei, Piaţa Constituţiei, strada Răzoare, staţia de metrou Păcii, Şoseaua Virtuţii (zona ştrandului Ciurel), Şoseaua Pantelimon şi strada Lizeanu.

"În paralel cu lucrările de modernizare, continuă lucrările de investiţii, fiind montate până în prezent, după o perioadă de pauză de peste zece ani, un număr de 50 de vane de sectorizare cu acţionare electrică, din totalul celor 100 preconizate a fi montate în acest an. Vă menţionăm că reţeaua primară are în componenţă un număr de 800 de vane, din care necesită a fi schimbate în regim de urgenţă aproximativ 200. Vanele vor permite pe viitor oprirea unor segmente mult mai mici de instalaţie, exact pe porţiunea afectată, în cazul apariţiei unor avarii", mai arată RADET.

Totodată, echipele RADET continuă şi lucrările de montare a compensatorilor, piese care previn, de foarte multe ori, avariile deoarece preiau dilatarea conductelor şi, datorită lor, ţevile nu se mai sparg. La fiecare intervenţie de montare a vanelor şi a compensatorilor sunt schimbate şi segmentele de ţeavă afectate.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.