Aproximativ 20.000 de persoane au participat duminică seară la Iaşi la pelerinajul intitulat Calea Sfinţilor, raclele cu moaştele Sfintei Parascheva şi cele ale Sfântului Paisie fiind purtate de către preoţi pe străzile din centrul municipiului.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Cele două racle au fost luate din baldachinul amenajat în curtea Catedralei Mitropolitane din Iaşi şi au fost purtate pe umeri de către preoţi pe traseul strada Cuza Vodă – strada Armeană – strada Costache Negri - Mănăstirea Trei Ierarhi – Catedrala Mitropolitană.

La eveniment au luat parte peste 200 de preoţi, între care şi Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei, IPS Teofan. Au fost prezenţi şi reprezentanţi ai administraţiei locale şi judeţene. Potrivit jandarmilor, aproximativ 20.000 de persoane au participat la procesiune.

Sfintele moaşte au fost readuse în curtea catedralei în jurul orei 20.00.

Potrivit jandarmilor, peste 54.000 de persoane s-au închinat până duminică seară la sfintele moaşte, iar alte 1.500 se aflau la rând. 89 de pelerini au necesitat îngrijiri medicale, iar patru persoane au fost transportate la spital.

Potrivit autorităţilor, peste 300.000 de pelerini sunt aşteptaţi să participe la manifestările religioase care se vor desfăşura la Catedrala Mitropolitană din Iaşi în următoarea săptămână cu prilejul Hramului Sfintei Cuvioase Parascheva.

Pe 14 octombrie va avea loc Sfânta Liturghie, slujba urmând să se desfăşoare pe o scenă amplasată pe pietonalul Ştefan cel Mare, în faţa catedralei din Iaşi.

Racla cu sfintele moaşte va rămâne în curtea catedralei până sâmbătă, 15 octombrie.

 

 

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.