Purtarea mijloacelor de protecţie a gurii şi nasului este, începând de luni, obligatorie în toate locurile publice închise din judeţul Botoşani, decizia fiind luată de Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Ieri, 05.04.2020, în cadrul şedinţei Grupului de suport tehnic la epidemii din cadrul Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Botoşani, în contextul riscului de răspândire a infecţiei cu coronavirus SARS-cov-2 şi luând în considerare toate actele normative emise până la acest moment în contextul stării de urgenţă, începând de astăzi, 6 aprilie 2020, intră în vigoare următoarele măsuri: în mijloacele de transport în comun din judeţul Botoşani, precum şi în toate spaţiile publice închise (spaţii comerciale, farmacii, pieţe agroalimentare, instituţii publice, şantiere, gări, autogări etc) purtarea mijloacelor de protecţie a gurii şi a nasului este OBLIGATORIE. (măşti de protecţie, eşarfe, fulare, alte articole vestimentare). Aceste mijloace de protecţie sunt menite să-i protejeze pe cei din jur, în cazul în care o persoană ar putea fi infectată, dar nu prezintă simptome. Administratorii şi deţinătorii locaţiilor enumerate mai sus NU vor permite cetăţenilor accesul în mijloacele de transport şi în spaţiile enumerate, fără mijloacele de protecţie menţionate”, a transmis, luni, Prefectura Botoşani.

Potrivit sursei citate, adminstratorii şi deţinătorii spaţiilor comerciale, a instituţiilor şi a altor locaţii în care există aflux de cetăţeni sunt obligaţi să monteze covoare îmbibate cu substanţe dezinfectante la intrarea în aceste spaţii.

În plus, autorităţile au stabilit încă două spaţii de carantinare în judeţul Botoşani cu 180 de locuri.

Până duminică la prânz, la ultima raportare a Grupului de Comunicare Strategică, în judeţul Botoşani au fost confirmate 68 de cazuri de infectare cu coronavirus.

Până acum, decizia purtării mijloacelor de protecţie a gurii şi nasului a mai devenit obligatorie în judeţele Galaţi şi Maramureş.

 

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.