Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, susţine că punctul de trecere a frontierei de la Vicovu de Sus, judeţul Suceava, va fi deschis în cel mult o lună, pentru traficul uşor, iar din primăvară va putea fi tranzitat şi de TIR-uri.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Gheorghe Flutur a declarat, pentru News.ro, după o şedinţă tehnică desfăşurată la Vicovu de Sus, că punctul de trecere a frontierei cu Ucraina va fi deschis gradual, întâi pentru traficul uşor, în timp ce TIR-urile vor putea avea acces pe această rută abia din primăvară, după ce vor fi făcute mai multe lucrări în zonă.

"Vrem ca în câteva săptămâni să deschidem punctul de trecere de la Vicov. Va fi gradual, întâi pentru traficul uşor, de până la 7,5 tone. Din primăvară, după ce se vor face şi lucrările la podul de la Milişăuţi, sperăm să circule şi TIR-urile. În vamă am cerut în mod expres sensuri giratorii la intersecţia drumului naţional care pleacă din vamă cu Brodina, apoi sensuri giratorii sau semafor, în funcţie de posibilităţile tehnice, la intersecţia spre Bivolărie-Putna, dar şi la intersecţia Vicovu de Jos cu Voitinel. Este necesară şi modernizarea a cinci treceri de cale ferată pentru că nu arată bine", a afirmat şeful CJ Suceava, Gheorghe Flutur.

La rândul său, directorul Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri (DRDP) Iaşi, Ovidiu Mugurel Laicu, a declarat că s-a deplasat, miercuri, alături de şeful CJ Suceava, Gheorghe Flutur, dar şi de secretarul de stat în Ministerul Transporturilor Ionel Scrioşteanu, pe traseul Suceava-Vicovu de Sus, iar concluzia este că sunt necesare ample lucrări.

"Ca să dăm drumul la traficul greu prin vama Vicovu de Sus trebuie să ne asigurăm că şoseaua către Rădăuţi şi mai departe spre Suceava permite acest lucru. Problema e cum se încadrează TIR-urile în curbe, pentru că şoseaua nu are mai mult de cinci sau şase metri lăţime. Sunt necesare lucrări ample. Va fi asfaltată porţiunea de la Rădăuţi la Vicov. Se va şi lărgi drumul, dar vom pune şi semafoare", a afirmat directorul DRDP Iaşi, Oviudiu Mugurel Laicu.

El a adăugat că, începând de joi, "o echipă de proiectare din cadrul DRDP Iaşi va fi pe teren şi va începe treaba".

"Nu putem aştepta, trebuie să ne mişcăm rapid. Vom cere Guvernului ca achiziţiile să le putem putem face în procedură de urgenţă. Estimez că suma necesară pentru aceste lucrări este de 35 de milioane de lei", a mai afirmat şeful DRDP Iaşi.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.