Psihologul Ovidiu Telegescu este de părere că tânărul care s-a filmat şi a transmis live în timp de căuta în zona administrativă a Spitalului de Urgenţă Floreasca ar putea să fi atras atenţia asupra unui ”potenţial” al său, pe care ceilalţi ”îl negau”. Psihologul nu exclude nici varianta în care să fi căutat în spital un anumit medicament cu efect psihotrop.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Nu ştiu dacă căuta ceva anume cât voia, încă o dată, să atragă atenţia asupra unui eventual potenţial al lui pe care ceilalţi îl negau. Să nu uităm că în acest monolog pe care el îl are, la un moment dat spune: păi eu sunt aici şi fac şi doar am cincizeci şi nu ştiu câţi de urmăritori, atât de puţini? De aceea tind să cred că doar voia să atragă atenţia”, a declarat, joi seară, la Medika TV, psihologul Ovidiu Telegescu.

Acesta a explicat că, din momentul în care survine dependenţa de droguri, sunt consumatori care încep să consume cocktailuri de medicamente şi substanţe stupefiante.

În acest context, psihologul spune că au existat şi cazuri în care, aflaţi în căutarea unor medicamente care pot fi folosite în astfel de cocktailuri cu efect psihotrop, pot intra în spitale însperanţa că le vor găsi.

Astfel, întrebat dacă ar exista posibilitatea ca tânărul, care folosea cuvântul ”oxicomanii” în momentul în care se afla în spital, să fi căutat Oxicodonă, un medicament administrat pacienţilor cu dureri mari, Telegescu a răspuns: ”Este foarte posibil, pentru că ştim foarte bine că tot ceea ce înseamnă spital sau centru de dezintoxicare s-a confruntat cu asemenea tentative de furt, de vânzare-cumpărare la poartă. Tot ceea ce ajută la trecerea mai uşor peste sevrajul de opiacee, normal că este foarte căutat. Este foarte posibil ca, într-adevăr, el să caute acest lucru, deşi ar fi trebuit să ştie că lucrurile astea nu sunt la îndemâna nimănui şi, chiar dacă ar fi o farmacie, sunt mai mult decât în siguranţă, nu sunt încuiate doar într-un dulap. Dar da, atunci când simţi nevoia şi nu au de unde să procuri, ne putem aştepta la asemenea gesturi”, adaugă Ovidiu Telegescu.

Acesta mai susţine că, în lipsa prevenţiei, consumul de droguri nu va putea fi combătut.

Telegescu a catalogat incidentul drept unul foarte grav.

”Ceea ce s-a întâmplat este foarte grav, pentru că s-a putut întâmpla un asemenea lucru într-un spital unde sunt aduse urgenţe medicale. Pentru că orice pacient, în acel moment, se poate simţi în nesiguranţă. (...) Aşa cum tânărul a pătruns, poate pătrunde orice alt infractori şi atunci îmi pun problema siguranţei, de aceea ar trebui luate măsuri organizatorice în ceea ce priveşte siguranţa pacientului”, mai spune psihologul.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.