Peste 2.000 de oameni au manifestat, luni, în faţa palatului prezindenţial în sprijinul guvernului Grindeanu şi cerând demisia preşedintelui Klaus Iohannis pe care îl acuză că a dezbinat poporul român.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Mitingul proguvernamental s-a încheiat în jurul 21.45.

Cu puţină vreme înainte plecării ultimilor protestatari, două doamne au început să strângă gunoaiele din zonă. ”Să nu zică ăia din Victoriei că nu facem curat”, a spus una dintre ele. La plecare, şi-au luat ”la revedere” de la bodyguardul din faţa unei vile din zonă: ”Ne vedem mâine!”

Principala revendicare a manifestanţilor a fost demisia preşedintelui Iohannis pe care îl socotesc vinovat pentru divizarea societăţii prin poziţia sa faţă de guvernul Grindeanu şi măsurile pe care acesta le-a luat de la instalare.

Manifestanţii spun că vor reveni şi în serile următoare. În timp ce plecau de la protest, două doamne spuneau: "Să mai aducem vecini". Protestul s-a desfăşurat paşnic, fără incidente care să determine intervenţia forţelor de ordine.

Pe pancartele purtate de oameni scria, printre altele, "Iohannis divide et impera", "Dl. Iohannis, respectă votul şi fişa postului!", "Iohannis, nu eşti preşedintele nostru", "Nu români contra români", "Vrem democraţie nu tehnocraţie".

Pentru a face faţă frigului, manifestanţii şi-au cumpărat băuturi calde. "Sunt de azi aici. Protestez ca să-mi apăr votul", a spus o doamnă cu o cafea caldă în mână. Un bărbat de 50 de ani a acuzat dureri de spate şi a solicitat ambulanţa.

Şi duminică, aproximativ 2.500 de persoane au protestat la Palatul Cotroceni, cerând demisia preşedintelui Klaus Iohannis, pe care l-au numit "trădător de ţară”.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.