Cei 80 de mineri care care s-au blocat în subteran încă de marţi dimineaţă la Salina Slănic Prahova, în semn de protest faţă de salariile mici, au ieşit la suprafaţă şi au încetat temporar protestul, după ce reprezentanţii lor au avut o discuţie cu ministrul Economiei, Dănuţ Andruşcă, iar acesta le-a promis că le va rezolva problemele.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Atât minerii din subteran, în număr de 80, cât şi cei de la suprafaţă, angajaţi ai Salinei Slănic din judeţul Prahova, au încetat protestul, miercuri seară, a declarat reprezentantul salariaţilor, Alexandru Drăgoi.

Acesta a spus că decizia de a renunţa la protest a fost luată după ce ministrul Economiei, Dănuţ Andruşcă, le-a promis protestatarilor rezolvarea cerinţelor lor privind majorările salariale.

”A zis domnul ministru (al Economici – n.r.) că mâine (joi - n.r.) îl trimite pe domnul director al Salrom, Dumitru Matei în teritoriu şi că o să rezolve problema. Nu se va rezolva, contiuăm protestul” a spus reprezentantul protestatarilor.

Angajaţii Salinei de la Slănic, judeţul Prahova, au intrat în grevă, marţi, 80 de mineri fiind blocaţi în subteran şi refuzând să iasă, în timp ce alţi peste o sută de lucrători de la mina de sare au protestat la suprafaţă pentru a atrage atenţia asupra salariilor mici, dar şi a lipsei investiţiilor.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.