Mai mulţi protestatari din Iaşi care merg spre Bucureşti au blocat timp de zece minute drumul european 85, la intrarea în Buzău, traversând în mod repetat o trecere de pietoni.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Câţiva dintre ieşenii care se deplasează către Capitală pentru a lua parte la protestul din Piaţa Victoriei au oprit maşinile la intrarea în Buzău, apoi au traversat în mod repetat o trecere de pietoni, blocând circulaţia maşinilor.

Oamenii au scandat ”Vrem autostradă” şi ”România, trezeşte-te!”.

”Totul a durat zece minute. Am traversat pe trecerea de pietoni. La un moment dat au apărut poliţiştii de la Rutieră, dar s-au comportat civilizat. Au dat drumul la trafic, dar ne-au lăsat şi pe noi să mai traversăm pe trecere de câteva ori. Interesant că foarte repede au venit şi jandarmii, iar noi am decis să plecăm”, a declarat pentru News.ro Cătălin Urtoi, reprezentantul asociaţiei ”Împreună pentru A8”, care militează pentru construcţia autostrăzii Iaşi-Târgu Mureş.

Urtoi a spus că protestul este doar un avertisment, iar dacă guvernul nu va înţelege că Moldova are nevoie de infrastructură atunci vor urma şi alte acţiuni.

”Următoarea etapă va fi să ocupăm zece treceri de pietoni pe un drum naţional pe o distanţă de doi kilometri. Toată lumea vrea autostradă. Şoferii care au stat azi la Buzău în coloană cât am blocat noi trecerea ne-au susţinut şI ei. Ne arătau semnul victoriei şi au claxonat. Numai guvernul nu înţelege că trebuie să se ocupe de treabă”, a mai spus Cătălin Urtoi.

Câteva zeci de ieşeni au plecat cu maşinile sâmbătă dimineaţă din Piaţa Unirii din municipiu, oamenii având bannere şi steaguri.

Printre aceştia se află reprezentanţi ai mişcărilor civice, dar şi ale asociaţiilor care militează pentru construcţia autostrăzii Iaşi-Târgu Mureş.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.