Locuitori din comunele Berceni şi Vidra au organizat sâmbătă, timp de aproximativ două ore, protestul intitulat "Vrem timp liber nu pierdut în trafic", cerând modernizarea centurii Sud Bucureşti.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Centura Sud Bucureşti-Berceni a fost scena unui protest inedit organizat de cetăţenii comunelor Berceni şi Vidra. Intitulat VREM TIMP LIBER, NU PIERDUT ÎN TRAFIC, protestul a adunat cetăţeni care au şuierat în fluiere colorate de petrecere, simbolizând nevoia de timp liber şi atrăgând atenţia asupra cerinţei de modernizare a infrastructurii primitive, prin care trec zilnic spre şi dinspre casă", spun organizatorii, care precizează că manifestaţia "a reprezentat strigătul de disperare împotriva autorităţilor incapabile să coopereze pentru modernizarea centurii SUD Bucureşti-Berceni: CNAIR, CFR, primăriile care intersectează centura: Primăria Bucureşti, prin Primăria Sectorului 4, Primăria Berceni şi primăria Popeşti-Leordeni, alături nu în ultimul rând de Metrorex, care ar putea deschide o nouă staţie la centură, cu parcare".

"Vrem pasaj, nu ambuteiaj!", au scandat protestatarii.

Principalele revendicări au fost: construirea pasajului Centura Sud Bucureşti - Berceni, amenajarea a două drumuri alternative de acces în comuna Berceni, fluidizarea traficului în intersecţia Centura Sud Bucureşti - Berceni în intervalele 6:00-9:30  şi 17:00-19:30, asigurarea planeităţii la trecerea la nivel cu calea ferată, înfiinţarea staţiei de metrou "Centura Sud Berceni", cu parcare.

Vasile Diaconu, vicepreşedintele asociaţiei GAL Berceni şi co-organizator al mitingului a declarat la sfârşitul evenimentului: "Ne cerem scuze şoferilor afectaţi de derularea protestului de astăzi. Şi ei sunt afectaţi de ambuteiaje ori de câte ori trec prin zonă. Demersul nostru a fost făcut inclusiv în interesul lor. Poate că, astfel autorităţile se vor implica real în fluidizarea traficului 365 de zile pe an!"

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.