Aproximativ 50 de infirmiere, îngrijitori, brancardieri şi angajaţi din aparatul administrativ al Spitalului de Pneumoftiziologie din Galaţi au protestat, joi, în curtea unităţii medicale, nemulţumiţi că de scăderea sporurilor, cei prezenţi la acţiunea spontană scandând lozinci precum "Ne vrem sporul înapoi" sau"Bacilul Koch e cu noi".

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Angajaţii Spitalului de Pneumoftizilogie au ieşit în curtea unităţii medicale, ţiând în mâini coli pe care s e putea citi "Dacă nu ne daţi, măcar nu ne luaţi", "Respectarea sporului pentru tuberculoză" sau "Riscul este maxim, sporul de TBC este minim". Protestatarii, în mare parte îngrijitori, brancardieri, infirmiere şi angajaţi din aparatul administrativ al spitalului au scandat lozinci precum "Ne vrem sporul înapoi" sau "Bacilul Koch e cu noi".

"Mie mi-au scăzut veniturile cu 200 de lei din cauza reducerii sporurilor. Am sporul cu mari lupte de 85%, sunt infirmeră, atat ne-au dat. Voiam să ne lase cât am avut, nu să ne ia", a spus o infirmieră prezentă la protest. 

O altă femeie a spus că a calculat că a pierdut 300 de lei din venituri, din cauza reducerii sporurilor, în condiţiile în care personalul care intră în contact cu bolnavii se expune unor riscuri mari. "Eu de 28 de ani lucrez aici; am fost în concediu luna trecută. Veniturile la am cu 600 de lei mai mici, dar cam cu 300 de lei mi-a scazut după cum am calculat. Ne descurcam greu, avem rate, banci, s-au scumpit toate: lumina, gaze. Lucrăm în ture, la patul bolnavului, schimb bolnavii, curăţenie, sală de mese, e foarte greu. Suntem foarte puţine pe tură, muncim, nu ne ferim de muncă, dar intram în contact cu microbii, avem şi clostridium, tot felul de microbi au apărut şi nu-i corect aşa să ni se ia din salariu, mai avem un pic până la pensie", a afirmat femeia. 

Între protestatari a venit şi liderul Sanitas din cadrul Spitalului de Pneumoftizilogie. "Avem multe nemulţumiri adunate până acum, suntem solidari cu celelalte spitale care protestează. Din cauza aplicării legii 153, personalul care nu a primit măriri de salariu conform legii, de la 1 martie, este afectat pentru că au scăzut salariile, sunt infirmere care pleacă acasă cu 200-300 de lei mai puţin, îngrijitoarele la fel, personal de laborator," a afirmat Adrian Haras, liderul Sanitas din cadrul Spitalului de Pneumoftizilogie.

Protestul a durat circa o oră, fără ca activitatea din cadrul spitalului să fie afectată.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.