Premierul Florin Cîţu critică, vineri dimineaţă, protestul de la metrou despre care afirmă că este ilegal. ”Bucureştenii nu trebuie să sufere pentru că un fost deputat pesedist îşi pierde sinecure”, a afirmat premierul. PSD a transmis, vineri, că dacă s-ar fi aflat la guvernare în acest moment ”cu siguranţă România nu se afla în haosul actual”. Social-democraţii acuză actuala guvernare că ştie doar să paseze responsabilitatea. ”Guvernaţi sau plecaţi”, consideră PSD. Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a declarat vineri că speră că Metrorex şi Ministerul Transporturilor vor avea un ”dialog rapid şi productiv”, astfel înât circulaţia metrourilor să fie reluată cât mai repede. ”Înţeleg dacă există nemulţumiri ale angajaţilor de la Metrorex, dar bucureştenii nu pot fi prizonierii unui abuz sindicalist”, consideră primarul general. Vicpremierul Dan Barna afirmă că ”organizatorii grevei de astăzi de la metroul bucureştean sunt iresponsabili” şi consideră că ”nu poate fi câştigătoare o luptă de pe urma căreia doar nişte lideri de sindicat amorali au de profitat”. Preşedintele PLUS, Dacian Cioloş precizează că ”metroul este al bucureştenilor, nu al unor căpuşari de profesie, care compromit ideea de sindicat”. Cioloş susţine că singurul motiv pentru care metroul nu funcţionează este ”pentru că ministrul Cătălin Drulă s-a apucat să facă curăţenie la Metrorex”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Cîţu: Un fost deputat PSD, care vede că îi dispar sinecurile, face un protest ilegal

”Un fost deputat PSD, care vede că îi dispar sinecurile, face un protest ilegal. Despre asta este acţiunea ilegală care a blocat metroul în această dimineaţă”, a scris, vineri, Florin Cîţu, pe Facebook.

Potrivit acestuia, ”nimeni nu este mai presus de lege”.

”Asta i-am transmis domnului ministru şi trebuie să ia măsuri. Bucureştenii nu trebuie să sufere pentru că un fost deputat pesedist îşi pierde sinecuri. Am transmis acelaşi mesaj domnului ministru Bode”, a mai afirmat premierul.

Acesta se referă la Ion Rădoi, liderul sindicatului de la metrou, fost deputat în perioada 200o - 2004 şi senator în legislatura 2004 - 2008. 

Metrorex anunţă că sunt 600 de protestatari şi că va folosi mijloace legale ”pentru a opri această ilegalitate”.

PSD: Dacă PSD ar fi fost la guvernare cu siguranţă România nu se afla în haosul actual / Astăzi a venit iar rândul PSD-ului să fie vinovat pentru haosul de la Metrou / Guvernaţi sau plecaţi

PSD a transmis, vineri, că dacă s-ar fi aflat la guvernare în acest moment ”cu siguranţă România nu se afla în haosul actual”. Social-democraţii acuză actuala guvernare că ştie doar să paseze responsabilitatea. ”Guvernaţi sau plecaţi”, a transmis PSD.

”Dacă PSD ar fi fost la guvernare cu siguranţă România nu se afla în haosul actual. De când au venit la guvernare, tot ceea ce fac în afară de a produce haos este să găsească ţapi ispăşitori. NU să guverneze! Nu să găsească soluţii”, a transmis, vineri, PSD.

Social-democraţii afirmă că astăzi ”a venit iar rândul PSD-ului să fie vinovat pentru haosul de la Metrou, după ce ieri românii au fost vinovaţii de serviciu şi ca urmare guvernanţii au introdus noi restricţii aberante, care fac mai mult rău decât bine (vezi cazul aglomerărilor din magazine ca urmare a reducerii programului)”.

”Oamenii care folosesc metroul pentru a merge la muncă nu au nicio vină că actuala Coaliţie nu ştie altceva decât să creeze haos! Luaţi măsuri pentru a debloca situaţia, nu pentru a pasa vina! Guvernaţi sau plecaţi”, a mai transmis PSD.

Nicuşor Dan: Înţeleg dacă există nemulţumiri ale angajaţilor de la Metrorex, dar bucureştenii nu pot fi prizonierii unui abuz sindicalist

Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a transmis, vineri, că speră că Metrorex şi Ministerul Transporturilor vor avea un ”dialog rapid şi productiv”, astfel înât circulaţia metrourilor să fie reluată cât mai repede. ”Înţeleg dacă există nemulţumiri ale angajaţilor de la Metrorex, dar bucureştenii nu pot fi prizonierii unui abuz sindicalist”, a transmis primarul general.

”În condiţiile grevei de la metrou din această dimineaţă, ADITPBI prin STB a suplimentat mijloacele de transport la suprafaţă, astfel încât deplasarea bucureştenilor să fie cât mai puţin afectată. Sper că Metrorex şi Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii vor avea un dialog rapid şi productiv, iar circulaţia cu metroul va fi reluată chiar azi”, a transmis, vineri, primarul general.

Acesta afirmă că bucureştenii nu trebuie să sufere din cauza nemulţumirilor sindicaliştilor.

”Înţeleg dacă există nemulţumiri ale angajaţilor de la Metrorex, dar bucureştenii nu pot fi prizonierii unui abuz sindicalist”, a mai adăugat primarul general.

Dan Barna: Organizatorii grevei de astăzi de la metroul bucureştean sunt iresponsabili / Nu poate fi câştigătoare o luptă de pe urma căreia doar nişte lideri de sindicat amorali au de profitat

Vicpremierul Dan Barna afirmă, vineri, că ”organizatorii grevei de astăzi de la metroul bucureştean sunt iresponsabili” şi consideră că ”nu poate fi câştigătoare o luptă de pe urma căreia doar nişte lideri de sindicat amorali au de profitat”.

”Organizatorii grevei de astăzi de la metroul bucureştean sunt iresponsabili. În plină pandemie, ei decid să trateze cu dispreţ atât bucureştenii, cât şi contribuabilii din taxele cărora este susţinut metroul. Mai mult, fac acest lucru în apărarea unor interese private şi vădit nelegale”, a transmis, vineri, vicepremierul Dan BArna.

Potrivit acestuia, angajaţii Metrorex trebuie să înţeleagă că datoria lor către cetăţeni este singurul lucru care contează.

”Nu poate fi câştigătoare o luptă de pe urma căreia doar nişte lideri de sindicat amorali au de profitat”, a mai transmis vicepremierul.

Cioloş: Metroul este al bucureştenilor, nu al unor căpuşari de profesie, care compromit ideea de sindicat / Metroul din Bucureşti s-a oprit azi dintr-un singur motiv: pentru că ministrul Cătălin Drulă s-a apucat să facă curăţenie la Metrorex

Preşedintele PLUS, Dacian Cioloş, afirmă, vineri, că ”metroul este al bucureştenilor, nu al unor căpuşari de profesie, care compromit ideea de sindicat”. Cioloş susţine că singurul motiv pentru care metroul nu funcţionează este ”pentru că ministrul Cătălin Drulă s-a apucat să facă curăţenie la Metrorex”.

”Metroul este al bucureştenilor, nu al unor căpuşari de profesie, care compromit ideea de sindicat şi care se folosesc de angajaţii muncitori şi cinstiţi ai Metrorex pentru a-şi crea avantaje personale. Sa fie clar, metroul din Bucureşti s-a oprit azi dintr-un singur motiv: pentru că ministrul Cătălin Drulă s-a apucat să facă curăţenie la Metrorex, să taie conductele de făcut bani şi reţele de interese care fac ca o companie publică ce îşi acoperă singură abia 30% din cheltuieli să dea mai mult de jumătate din sursele ei de venit către o companie privată controlată de caracatiţa pesedistă”, a scris, vineri, pe Facebook, dacian Cioloş.

Potrivit acestuia, ”domnul Rădoi, pesedist hârşâit în mulgerea resurselor publice, şi câţiva aşa-zişi sindicalişti şi-au făcut o conducere a metroului paralelă cu cea oficială şi controlează banii companiei”.

”Şi-au subordonat, de ani buni, o organizaţie sindicală, o controlează şi o manipulează politic şi, de fapt, fac orice pentru a-şi proteja interesele folosind angajaţii Metrorex ca instrument de presiune pentru propriile beneficii. Dincolo de acest personaj care nu mai are nimic de-a face cu sindicalismul, e păcat ca se compromite ideea de sindicat, care ar trebui să reprezinte interesele angajaţilor si nu interesele unuia care îşi consolidează propria putere. Îi rog pe bucureşteni şi pe toţi cei afectaţi de oprirea metroului să nu se lase amăgiţi de acest joc mafiot. Fiecare leu scos de caracatiţa PSD din bugetul Metrorex este furat din buzunarul fiecăruia dintre noi. Asta este miza protestului de astăzi”, a mai scris Cioloş.

Acesta a transmis susţinerea pentru Cătăşin Drulă.

”Susţinerea mea totală pentru Cătălin Drulă, care respectă angajamentele USR PLUS luate în campanie: oprim scurgerile de bani publici către buzunarele personale ale privilegiaţilor”, a mai transmis Cioloş.

Liderul deputaţilor USR PLUS, Ionuţ Moşteanu, membru al Comisiei pentru Transporturi: Toată povestea are legătură cu faptul că, după 20 de ani, ministrul Drulă şi conducerea nouă a Metrorexului au tăiat accesul domnului Rădoi la banii public

Protestul de vineri de la metrou este greu de acceptat, declară la RFI liderul deputaţilor USR PLUS, Ionuţ Moşteanu, membru al Comisiei pentru Transporturi din Camera Deputaţilor. Sindicaliştii au blocat şinele de tren la Piaţa Unirii, lucru ce a făcut imposibilă pornirea garniturilor, spre nemulţumirea miilor de bucureşteni care au fost nevoiţi din acest motiv să se înghesuie în transportul de suprafaţă. Protestul are loc la o zi după ce conducerea Metrorex a dat ca termen limită data de 2 aprilie pentru eliberarea spaţiilor comerciale de la metrou, deţinute de firma sindicatului condus de Ion Rădoi.

Ionuţ Moşteanu afirmă, referindu-se la protestul de la metrou, că ”toată povestea are legătură cu faptul că după 20 de ani, ministrul Drulă şi conducerea nouă a Metrorexului au tăiat accesul domnului Rădoi la banii publici, banii noştri, ai tuturor, pentru că este absolut imoral ca un lider de sindicat să administreze nişte spaţii publice şi să facă milioane din aceşti bani, în condiţiile în care compania cere în fiecare an bani de la stat”.
 

Deputatul critică poziţionarea sindicatului de la metrou, condus de fostul parlamentar PSD Ion Rădoi: ”Să ceri o subvenţie dublă, să iei tu la sindicat banii din închirierea spaţiilor de la metrou şi să-ţi mai măreşti şi salariile cu 18% într-un an de pandemie, în condiţiile în care ni s-a spus tuturor că trebuie să fim solidari, să strângem cureaua şi aşa mai departe, mi se pare greu de acceptat, absolut imoral, ca să nu folosesc un cuvânt mai dur. Ei folosesc acest mod de luptă, ei îi zic sindicală, mie mi se pare o presiune mai degrabă apropiată de cea pe care o fac anumite grupuri de interese mai de la marginea societăţii, nu este demn ce fac aceşti oameni”.​​

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.