Câteva sute de persoane s-au adunat, miercuri seară, în Piaţa Victoriei din Capitală pentru a protesta faţă de stabilirea pragului de 250.000 de lei pentru abuzul în serviciu, proiect adoptat de Senat. Manifestanţii spun că politicienii ”au indexat furtul” şi au afişat pancarte cu numele senatorilor care au votat proiectul de lege.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
 
Manifestaţia spontană din faţa sediului Guvernului a avut loc la iniţiativa partidelor de opoziţie, iar mobilizarea la protest s-a făcut în special pe reţelele de socializare. 
 
FOTO: Inquam Photos / Octav Ganea
FOTO: Inquam Photos / Octav Ganea
 
Protestatarii care s-au adunat începând cu ora 18:00 în piaţa din faţa sediului Executivului reclamă că politicienii ”au indexat furtul” şi că actul normativ care a trecut miercuri de votul Senatului este, de fapt, ”OUG13 indexată cu inflaţia”. Ei spun că actul normativ legalizează abuzul în serviciu şi că prin adoptarea acestuia ”există o nouă eră Dragnea, dar cu alţi actori principali care servesc interesele specifice ale unor grupuri de interese”.
 
FOTO: Inquam Photos / Octav Ganea
FOTO: Inquam Photos / Octav Ganea
 
Manifestanţii au adus cu ei pancarte pe care au scris numele celor 78 de senatori care au votat, miercuri, proiectul de lege pentru modificarea şi completarea Legii nr.286/2009 privind Codul penal, precum şi a altor acte normative.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.