Un protest faţă de restricţiile pentru prevenirea răspândirii COVID-19 organizat duminică la Buzău a eşuat după ce din sutele de persoane care erau aşteptate au venit doar 50, iar dintre acestea una a fost ridicată de poliţişti, fiind căutată pentru audieri. Protestul început în parcarea unui hipermarket s-a mutat apoi în centrul oraşului, unde cei rămaşi au scandat ”Libertate!” şi ””Toate partidele face iar mizerie!”, transformate rapid în ”Vrem la şcoală”, după apariţia a doi copii cu pancarte pe care era scris acest mesaj.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Un protest cu sute de persoane anunţat pe Facebook care ar fi trebuit să aibă loc duminică seara la Buzău s-a transformat într-o adunare cu maxim 50 de persoane care au scandat câteva lozinci în centrul oraşului.

Protestatarii s-au adunat, conform convocării lansate pe reţeaua de socializare, în parcarea unui hipermarket din oraş  de unde au plecat după ce unul dintre protestatari, identificat de oamenii legii ca fiind o persoană dată în urmărire,  a fost urcat în maşina poliţiei şi dus la audieri.

Ulterior, tinerii veniţi să protesteze, majoritatea cu vârste de până în 30 de ani, au mers în centrul oraşului unde au intonat, de pe telefoane, câteva versuri ale Imnului naţional şi au scandat „Libertate!” şi „Toate partidele face iar mizerie!”

Doi copii aduşi de părinţi la protest au afişat pancarte cu inscripţia „Vrem la şcoală!” iar la vederea acestora şi ceilalţi participanţi la protest au început să strige „Vrem la şcoală!”.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.