Comunitatea Declic cere Guvernului aplicarea directivei europene privind salariul minim, organizând în acest sens un protest la Palatul Victoria. Peste 63.400 de persoane au semnat o petiţie în acest sens

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

 

”Le cerem guvernanţilor să respecte directiva europeană pentru salarii minime decente. Dacă directiva europeană s-ar aplica imediat, salariul minim ar trebui să crească la 3275 de lei, net, cât este valoarea actualizată a coşului minim de consum pentru un trai decent”, au transmis, miercuri, reprezentanţii Comunităţii Declic.  

Organizaţia a lansat o petiţie adresată preşedintelui Klaus Iohannis, premierului Nicolae Ciucă, ministrului Muncii şi liderului PSD, Marcel Ciolacu, în care cere aplicarea acestei directive.  

OTO - Inquam Photos / Octav Ganea
OTO - Inquam Photos / Octav Ganea

Până la ora transmiterii acestei ştiri, petiţia a fost semnată de peste 63.400 de persoane.  

”În România, cheltuielile lunare pentru un trai minim decent sunt calculate prin coşul minim de consum. Conform calculelor din anul 2020, un român ar trebui să câştige un salariu net, în mână, de 2818 lei pentru a putea acoperi cheltuielile lunare. Dar salariul minim net în România este stabilit la 1386 lei. El este mult sub limita unui trai decent şi condamnă angajaţii la sărăcie”, se arată în petiţie.  

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.