Câteva sute de muncitori de pe platforma siderurgică a Combinatului ArcelorMittal Galaţi au protestat, marţi, în faţa sediului administrativ, solicitând salarii mai mari, după ce contractul colectiv de muncă a expirat, iar în această perioada se poartă negocieri pentru noul contract.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email


Muncitorii s-au strâns, marţi după-amiază, în faţă sediului administrativ al companiei, iar la un moment dat s-a creat o busculadă şi unul dintre geamuri a fost spart, potrivit unor surse din cadrul companiei siderurgice.

Muncitorii au solicitat creşteri salariale mai mari faţă de cele oferite de administraţia combinatului.

Practic, în momentul de faţă, administraţia este dispusă să ofere o creştere a veniturilor muncitorilor de până la 250 de lei, în două etape, una aplicabilă de la 1 ianuarie 2018, iar cealaltă de la 1 ianuarie 2019, în timp ce sindicaliştii vor o majorare a veniturilor cu circa 30 la sută.
Totodată, conducerea combinatului doreşte ca noul CCM să fie încheiat pentru o perioada de doi ani, iar sindicaliştii susţin că noul CCM să fie valabil doar un an.

Vechiul CCM a expirat oe 15 ianuarie, iar până pe 26 ianuarie se poartă negocieri între conducerea combinatului şi sindicalişti.

“ArcelorMittal Galaţi îţi exprimă hotărârea de a continua dialogul cu partenerii sociali, în cadrul stabilit de lege, pentru a se asigura deopotrivă sustenabilitatea Combinatului, dar şi viitorul slujbelor, în noua realitate economică”, a declarat Dorian Dumitrescu, purtătorul de cuvant al ArcelorMittal Galaţi.

La această ora, protestul muncitorilor este pe sfârşite.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.