Sindicatul medicilor ”ProMedica” şi Uniunea Sindicală ”Alianţa Medicilor”, afiliate Federaţiei Sindicale ”Hipocrat”, susţin că Ordinul ministrului Sănătăţii privind gărzile rezolvă doar parţial revendicările medicilor şi solicită Ministerului Sănătăţii ca medicilor angajaţi cu jumătate de normă, angrenaţi în activităţi didactice, să nu le fie impuse condiţii ce nu respectă contractul individual de muncă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Sindicatele medicilor anunţă că au luat la cunoştinţă de modificările aduse Ordinului Ministrului Sănătăţii nr. 807/2004 privind gărzile şi de referatul de aprobare a acestor modificări şi consideră că revendicările medicilor au fost rezolvate doar parţial.

Reprezentanţii sindicaliştilor cer "respectarea Codului Muncii şi militează în continuare pentru remunerarea medicilor rezidenţi pentru gărzile efectuate în afara normei de bază, în orice an de pregătire ar fi, emiterea de norme de aplicare realiste, eliminarea presiunii exercitate de managerii spitalelor asupra medicilor şi reglementarea gărzilor la domiciliu în mod coerent şi fără echivoc".

În acelaşi timp, Sindicatul ”ProMedica”, Uniunea Sindicală ”Alianţa Medicilor” şi Federaţia Sindicală ”Hipocrat” solicită Ministerului Sănătăţii ca medicilor angajaţi cu jumătate de normă, angrenaţi în activităţi didactice, să nu le fie impuse condiţii ce nu respectă contractul individual de muncă.

"Sindicatele medicilor au obţinut prin acest Ordin, în urma protestelor organizate în ultimele luni, flexibilizarea programului de lucru, recunoaşterea orelor suplimentare, atunci când medicii muncesc peste program pentru a îngriji pacienţii, repaus după gardă şi posibilitatea ca medicul să nu rămână a doua zi, după gardă, în spital", mai arată reprezentanţii sindicaliştilor.

Ministerul Sănătăţii anunţa, în 10 octombrie, după ce aproximativ 12.000 de medici şi asistente începuseră protestele, că remuneraţia medicilor pentru gărzi a crescut cu până la 90 la sută din 1 octombrie, iar plata pentru gărzile suplimentare se face prin raportare la salariul majorat de la 1 august, noile venituri urmând să fie primite din 15 noiembrie.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.