Camera Deputaţilor a adoptat miercuri, decizional, proiectul de lege pentru aprobarea ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 55/2020 privind instituirea unor măsuri de protecţie socială în contextul situaţiei epidemiologice determinate de răspândirea coronavirusului SARS-CoV-2.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Proiectul de lege are ca obiect de reglementare aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 55/2020 care prevede instituirea unor măsuri de protecţie socială în contextul situaţiei epidemiologice determinate de răspândirea coronavirusului SARS-CoV-2, constând în acordarea ajutorului de deces în cazul persoanelor decedate în perioada stării de urgenţă, plata pensiilor de invaliditate, respectiv a pensiilor de urmaş stabilite, solicitarea de către asiguraţi a dispozitivelor medicale în vederea corectării şi recuperării deficienţelor organice, funcţionale sau fizice, ca urmare a unui accident de muncă sau boală profesională şi pentru care nu se eliberează în perioada stării de urgenţă o recomandare medicală, eliberarea certificatelor de concediu medical aferente cazurilor de accident de muncă sau boală profesională în perioada stării de urgenţă.

Sunt reglementate sursele de finanţare pentru îndeplinirea obligaţiilor prevăzute la art.11 din Ordonanţa Militară nr. 8/2020 şi se stabileşte competenţa Guvernului pentru stabilirea valorii nominale a alocaţiei de hrană şi a indemnizaţiei de cazare, precum şi a modalităţii de decontare a acestora din bugetele locale.

Senatul a adoptat proiectul pe 9 mai 2020, iar votul Camerei Deputaţilor a fost decizional. Prin urmare, legea merge la promulgare. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.