Camera Deputaţilor a adoptat marţi, decizional, proiectul de lege pentru modificarea art. 67 din Legea nr. 38/2003 privind transportul în regim de taxi şi în regim de închiriere, cu modificările şi completările ulterioare. Astfel, în cazul taxiurilor, pentru eliberarea certificatului de agreare de către R.A.R. să fie aplicabile prevederile Regulamentului nr. 43 al Comisiei Economice pentru Europa a Organizaţiei Naţiunilor Unite (CEE-ONU ) - Dispoziţii uniforme privind omologarea materialelor pentru geamurile din sticlă securizată şi instalarea acestora pe vehicule. Legea merge la promulgare.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Proiectul de lege are ca obiect de reglementare modificarea art. 67 alin. (2) din Legea nr. 38/2003, în sensul modificării condiţiilor pe care trebuie să le îndeplinească geamurile taxiurilor pentru ca R.A.R. să elibereze certificatul de agreare a acestora. Astfel, se preconizează ca, în cazul taxiurilor, pentru eliberarea certificatului de agreare de către R.A.R. să fie aplicabile prevederile Regulamentului nr. 43 al Comisiei Economice pentru Europa a Organizaţiei Naţiunilor Unite (CEE-ONU )- Dispoziţii uniforme privind omologarea materialelor pentru geamurile din sticlă securizată şi instalarea acestora pe vehicule.

„Majoritatea modelelor noi de autoturisme, precum şi autovehiculele cu propulsie electrică sunt echipate standard cu opacitatea geamurilor în afara câmpului vizual al şoferului. În cazul autovehiculelor cu propulsie electrică, echiparea cu acest tip de geamuri fumurii reduce semnificativ utilizarea instalaţiei de climatizare şi, implicit poluarea, creşte confortul pasagerilor prin protecţia UV oferită. Autoturismele destinate transportului în regim de taxi, în condiţiile în care vin echipate cu geamuri fumurii, se lovesc de imposibilitatea agreării RAR. Reglementarea legislativă propusă urmăreşte raportarea la condiţiile de agreare a autoturismelor taxi la prevederile Regulamentului nr. 43 din 3 noiembrie 2012 al Comisiei Economice pentru Europa a Organizaţiei Naţiunilor Unite (CEE - ONU) – dispoziţii uniforme privind omologarea materialelor pentru geamurile de sticlă securizată şi instalarea acestora pe vehicule, în scopul asigurării agreării acestora în cazul în care sunt echipate din fabricaţie cu geamuri cu transparenţă redusă”, arată iniţiatorii, în expunerea de motive a proiectului de lege. 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.