Consilierii generali au aprobat în şedinţa de joi un proiect de hotărâre care prevedere împuternicirea primarului Capitalei pentru identificarea şi începerea procedurilor necesare privind construirea a două spitale regionale, generaliste, în Sectoarele 3 şi 6. Primarul Capitalei Gabriela Firea a spus că deja au fost găsite şase posibile locaţii pentru spitalul din Sectorul 3 şi două pentru spitalul din Sectorul 6.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Proiectul de hotărâre a fost aprobat în unanimitate.

"Cele mai mari două sectoare din Bucureşti, peste 800.000 de cetăţeni ai Capitalei nu au acces astăzi la un spital cu competenţe generali, fiind obligaţi să traverseze oraşul pentru a putea beneficia de servicii medicale. Spitalele existente astăzi în Bucureşti sunt într-o profundă stare de degradare, investiţiile de întreţinere şi funcţionare a unora dintre ele fiind în anumite cazuri extrem de nejustificate, sănătatea şi viaţa pacienilor putând fi pusă în pericol”, se arată în expunerea de motive a proiectului.

Primarul Capitalei Gabriela Firea a anunţat încă de la începutul lunii construirea celor două spitale în valoare de aproximativ 60 de milioane de euro fiecare, precizând că, în cazul în care sumele nu vor putea fi acoperite din bugetul municipalităţii, se va opta pentru un parteneriat public-privat.

"Vom construi două spitale zonale, unul în Sectorul 3 şi unul în Sectorul 6, cu aproximativ 300 de paturi fiecare. (...) Am avut discuţii atât cu domnul primar al Sectorului 3, cât şi cu domnul primar al Sectorului 6. Avem câteva propuneri de terenuri, atât din partea Primăriei Capitalei, cât şi din cele identificate de domniile lor. În perioada următoare rămâne să şi stabilim care vor fi până la urmă cele două terenuri. Vom respecta la cele două spitale zonale standardele europene şi anume proximitatea de transport, de căi de acces, zonă de utilităţi funcţionale şi bineînţeles, zone care să fie accesibile cetăţenilor cărora li se adresează. În scurt timp ne vom decide, important este că avem aceste suprafeţe”, a declarat atunci Firea, fără să ofere, însă, detalii suplimentare referitoare la posibilele amplasamente, numărul de medici necesar sau dotări.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.