Un proiectil exploziv de 75 de milimetri, din cel de-al Doilea Război Mondial, a fost descoperit, vineri, în apropierea unei grădiniţe din Vaslui, echipa pirotehnică deplasându-se pentru ridicarea sa.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Prin apelul unic de urgenţă 112, s-a anunţat descoperirea unui proiectil exploziv de 75 mm, din cel de-al Doilea Razboi Mondial, în Parcul Bloc 199, unde se fac modernizări”, a anunţat, vineri dimineaţă, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Vaslui.

Echipa pirotehnică s-a deplasat la faţa locului pentru a ridica proiectilul. În plus, se cercetează şi se supraveghează zona. Proiectilul a fost găsit în apropierea unei grădiniţe.

”Elementele de muniţie neutilizate şi abandonate încă reprezintă pericole de moarte. Acestea se pot găsi în cele mai diverse forme, oricum, în orice situaţie, găsirea acestor elemente de muniţie poate genera, în cazul nerespectării unor reguli de minimă siguranţă, efecte negative ce pot duce la pierderi de vieţi omeneşti şi pagube materiale majore”, au precizat reprezentanţii ISU Vaslui.

Aceştia precizează că, la găsirea unor obiecte metalice cilindrice sau de altă formă ce prezintă suspiciuni de a fi elemente de muniţie neexplodată (proiectile, bombe aruncător, bombe aviaţie, mine, grenade, cartuşe infanterie), cetăţenii trebuie să anunţe de urgenţă, să nu mişte de pe loc muniţiile descoperite neexplodate şi să nu le introducă în clădiri.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.